7 жовтня 2024 08:26

"Від ФІФА та УЄФА прийшла директива..." Просочилася правда, що буде зі збірною росії

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Депутат Державної думи Російської Федерації Дмитро Свищев заявив, що всім національним федераціям прийшла директива від ФІФА та УЄФА із закликом відмовляти збірній Росії у проведенні товариських матчів. Раніше стало відомо, що Пакистан відмовився проводити товариську гру зі збірною РФ. Також не захотіла зв'язуватися з Росією та Танзанія.


"Це шантаж і залякування, хоча, за ідеєю, такі спортивні організації навпаки повинні сприяти налагодженню контактів у такі кризові моменти і всіляко заохочувати такі товариські матчі. Але чомусь у ФІФА та УЄФА зайняли зовсім іншу позицію, яка є точно недружньою", – заявив Свищев в інтерв'ю "ВсеПроСпорт".


Парламентарій вважає, що саме вплив ФІФА та УЄФА призводить до того, що з РФ ніхто не хоче грати

"Загалом нічого страшного не станеться, заради справедливості треба сказати, що у нас збірна в будь-якому випадку дуже високого класу, гравці у нас хороші. Та й чемпіонат країни проходить на високому рівні, до нас приїжджають легіонери не тільки заради заробітку, а й заради інтриги у турнірі та підвищення спортивної майстерності", – зазначив Свищев.

Депутат вважає, що Російському футбольному союзу (РФС) потрібно зробити висновок, хто йому товариш, а хто – ні.

"Пораджу РФС продовжувати миротворчу діяльність, однозначно нашій команді потрібні міжнародні матчі та участь у турнірах. Сьогодні-завтра нас все одно відновлять. Важливо, щоб на цей момент збірна існувала, а для цього необхідно грати", - сказав Свищев.