4 жовтня 2024 17:28

Вальдано про Мбаппе: "Здається, що такий феномен вирішить усі проблеми, насправді він замінює їх іншими. Прийшов Кіліан, але пішов Кроос, який давав "Реалу" динаміку"

Хорхе Вальдано висловився про гру "Реала" з Кіліаном Мбаппе.


- Багато хто думав, що з приходом Мбаппе та компанії це буде легка прогулянка, «Реал» виграватиме всі матчі з рахунком 5:0, і Ла Ліга практично вже буде в кишені.
- Так, справді, очікування можуть бути дуже оманливими, і коли до клубу приходить такий феномен, здається, що він вирішить усі проблеми, але насправді цього не відбувається.

Він просто змінює проблеми на інші, тому що не варто забувати, що прийшов Мбаппе, але пішов Кроос. Ну, звичайно, вага Мбаппе набагато більша, як з погляду медійності, так і з погляду футбольної.


- «Реал» зараз програє через те, що немає Крооса?
- Ні, не зовсім. Але це правда, що надавав команді більшої динаміки. Дивно, але він надавав динаміку, навіть просто прогулюючись полем.

У футболі існує не тільки фізична та уявна швидкість, а й технічна швидкість, і в цих двох останніх аспектах Кроос був справді винятковим, у буквальному розумінні цього слова – незвичайним, – сказав колишній нападник та директор «Реала».