4 жовтня 2024 00:25

Йовічевич набрав перші очки в Лізі Європи, ПАОК Кендзьори поступився "Стяуа", "Вікторія" не змогла обіграти "Лудогорець"

У рамках 2-го туру основного етапу Ліги Європи 2024/25 було проведено кілька матчів.


Ліга Європи 2024/25, 2-й тур


Атлетік – АЗ – 2:0

Голи: І. Вільямс, 72, Сансет, 86


Бешикташ – Айнтрахт – 1:3

Голи: Масуаку, 90+3 – Мармуш, 19 (пен), Діна, 22, Кнауфф, 82


Нереалізований пенальті: Іммобіле, 27 (Бешикташ)


Вікторія Пльзень – Лудогорець – 0:0


Нереалізований пенальті: Пйторовскі, 52 (Лудогорець)


ПАОК – Стяуа – 0:1

Голи: Бірліджа, 45+8


Вилучення: Олару, 56 (Стяуа)


АЗ гостював у Більбао, тримаючи нулів до 72-ї хвилини, а потім своє шоу почали брати Вільямси. Іньякі вивів басків уперед з передачі Ніко на 72-й хвилині, а на 86-й Ніко ще й асистував Сансету. 2:0 – саме із цим рахунком Атлетік і переміг алкмаарців.


У паралельній зустрічі Бешикташ приймав Айнтрахт, зазнавши нищівної поразки (1:3). Таким чином, турки у другому матчі ЛЄ поспіль пропускають понад три голи – тиждень тому їх переїхав Аякс (0:4). Франкфуртці ж вдруге поспіль забивають три голи в турнірі, однак це лишень перша їхня перемога.


Тиждень тому "орли" розписали 3:3 з Вікторією Пльзень (3:3). Тепер же чехи зустрічались із Лудогорцем, який нещодавно очолив Ігор Йовічевіч. І знову вони зіграли внічию – тільки вже без забитих голів. Колишньому супернику Кривбаса відверто пощастило, адже болгари могли й перемогу вирвати.


Втім, Пйотровскі не зміг реалізувати пенальті на 52-й хвилині. Таким чином, екс-коуч Шахтаря поки що йде без поразок у новому клубі – Лудогорець під його керівництвом провів два матчі, здолавши Ботев і розкатавши 0:0 у Пльзені.


Колишні легіонери Динамо й Шахтаря – Кендзьора й Тайсон – програли разом з усім ПАОКом. Кривдником греків стала Стяуа, причому перемога румунів виявилась драматичною. Вони вийшли вперед аж на 8-й компенсованій до першого тайму хвилині, а за 10 хвилин по перерві залишились у меншості.


При цьому в другому таймі суддя компенсував ще 10 хвилин. Попри це, ПАОК відігратись не зумів, зазнавши другої поразки в ЛЄ поспіль. Стяуа, тим часом, набрала 6 очок і видерлась у топ-4 турнірної таблиці.