2 жовтня 2024 12:39

Олександр ГРИЦАЙ: "Хофенхайм"? Надія є, що динамівці очки візьмуть"

Екс-тренер «Зорі» та «Дніпра-1» Олександр Грицай в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua висловився про майбутні матчі «Шахтаря» та «Динамо» в єврокубках, а також дав коментар з приводу голів Артема Довбика за «Рому».


– Олександре, які у вас очікування від матчу Ліги чемпіонів «Шахтар» – «Аталанта»? Перед цим поєдинком донецька команда в УПЛ зіграла 1:1 з «Вересом», а італійський колектив у Серії А також розписав мирову 1:1 із попереднім суперником «гірників» у ЛЧ «Болоньєю».
– Чесно кажучи, у цій зустрічі від «Шахтаря» багато не чекаю. Все-таки донецька команда зараз перебуває не у найкращих кондиціях. Щодо «Аталанти», то «бергамаски» теж йдуть на 12-му місці в чемпіонаті Італії. Але вони за грою виглядають досить переконливо. Хоч вони і поступилися цього сезону «Інтеру», «Торіно» та «Комо», все ж таки в їхньому активі є перемоги над «Лечче» та «Фіорентиною», а також нічия з «Болоньєю». Мені здається, що «Аталанта» зараз виглядає сильнішою за «Шахтар». Команда з Бергамо зіграла 1:1 з «Болоньєю», але все-таки, на мою думку, вона перевершувала суперника. А ми бачили, як «Болонья» грала із «Шахтарем» і скільки вона мала моментів. Але все одно це ні про що не говорить, оскільки це окремі поєдинки. Подивимося.


– І також «Аталанта» зіграла внічию 0:0 із «Арсеналом» у першому турі Ліги чемпіонів.
– Так-так, варто відзначити, що вони не пропустили в поєдинку з досить-таки атакувальною командою.


– А що думаєте щодо матчу Ліги Європи «Хоффенхайм» – «Динамо»? Кияни в УПЛ перемогли «Лівий берег» з рахунком 3:0, а «Хоффенхайм» у Бундеслізі до 12-ї хвилини поєдинку з «Вердером» вів 3:0, але програв 3:4 після того, як на 18-й хвилині їхній футболіст Нсокі отримав червону картку.
– Одним словом, Бундесліга! Чемпіонат Німеччини – це дуже цікавий турнір, де постійно багато голів. На даний момент, по тому, що я побачив, «Динамо» виглядає краще за «Шахтар» за якістю гри. Надія є, що динамівці у цій зустрічі якісь очки візьмуть. Але матч кияни гратимуть на полі «Хоффенхайма». Їм буде дуже важко у цій зустрічі з німецькою командою. Хоч «Хоффенхайм» і програв цього сезону «Айнтрахту», «Баєру», а також «Уніону», порівнювати чемпіонати Німеччини та України не доводиться. Звичайно, вболіватимемо за «Динамо», але подивимося. Сама гра вже покаже, що буде.


– Як вам перемога вашої колишньої команди «Зорі» над «Ворсклою» з рахунком 2:0? Луганці вперше виграли у домашній зустрічі під керівництвом Младена Бартуловича, який зараз виконує обов'язки головного тренера.
– Мені здається, у цій зустрічі була закономірна перемога «Зорі». Так, можна сказати, що десь була й рівна гра. Але за ударами та володінням м'ячем «Зоря» переграла «Ворсклу». Тому тут закономірна перемога луганців.


– Слідкуєте за успіхами Артема Довбика, якого ви у «Дніпрі-1» тренували?
– Звичайно, стежу. Я дуже радий, що Артем почав забивати за «Рому». Я був впевнений у ньому. Довбик – форвард найвищого класу. Голи рано чи пізно мали прийти.


– Як вважаєте, Довбик під керівництвом Івана Юрича продовжить надалі забивати?
– Наскільки мені відомо, стиль Юрича відрізняється від стилю Де Россі. У цих тренерів різні схеми та сама гра їхніх команд відрізняється. Напевно, Артем підлаштується під вимоги хорватського фахівця. Дай Боже, у нього все виходитиме.


«Шахтар» у середу, 2 жовтня, зіграє в Гельзенкірхені з «Аталантою», а «Динамо» 3 жовтня в Хоффенхаймі протистоятиме «Хоффенхайму». Обидва матчі розпочнуться о 19:45 за київським часом.


Фото - ФК "Рух"