2 жовтня 2024 12:24

Два гравці "Динамо" у символічній збірній 8-го туру Прем'єр-ліги, ще чотири - у резерві

Українська Прем’єр-Ліга продовжує відзначати героїв сезону-2024/25 і визначила символічну збірну 8-го туру Чемпіонату УПЛ, а також найкращого гравця та найкращого тренера 8-го туру. Традиційно це було зроблено разом з ведучими, експертами, коментаторами УПЛ ТБ та представниками провідних спортивних ЗМІ України.


В опитуванні від УПЛ ТБ взяли участь Віталій Волочай, Максим Гіленко, Володимир Звєров, Руслан Костишин, Олександр Костюк, Мирослав Небесник, Віталій Похвала, Сергій Рибалка, Максим Фещук, Едуард Цихмейструк, Владислав Шалота, Олег Шелаєв та Дмитро Шпірко. Від журналістів голосували Дмитро Ватрас та Олександр Сажко (в тандемі від «Трибуни»), Іван Вербицький («Український тиждень»), Юрій Остроумов (Sport.ua), Андрій Павлечко (NV), Віталій Пасічний (Football.ua), Олександр Попов («Динамо» від Шурика»), Ігор Семйон (Ua-football), Сергій Ситник («Футбум»), Євген Сідаш («Динамоманія»), Михайло Смоловий («Та То Таке»), Андрій Твердохліб («Чемпіон»), Михайло Юхименко («Футбол 24»), Євген Ясенов («Террикон»). Плюс колективну думку висловили представники видань «Пресинг» та «Футбольний клуб».


Найкращим тренером 8-го туру 28 експертів визнали Олега Шандрука, який з «Вересом» відібрав очки у «Шахтаря», а найкращим гравцем 8-го туру назвали Олексія Гуцуляка («Полісся») – одного з героїв матчу проти «Карпат».


До топ-5 гравців також увійшли Борис Крушинський («Полісся»), Олександр Назаренко («Полісся»), Андрій Кожухар («Верес») та Дмитро Кльоц («Верес»). А до топ-3 тренерів увійшли також Руслан Ротань («Олександрія») та Імад Ашур («Полісся»).



Загалом експерти згадували 25 футболістів та 6 тренерів на звання героїв 8-го туру, а також 55 кандидатів до символічної збірної. Тому, окрім 11 футболістів умовного стартового складу, ми добавили також умовний резерв символічної збірної туру: Запасні: ЄРМАКОВ (Олександрія), БУЩАН (Динамо), КАРАВАЄВ (Динамо), КАМПОС (Олександрія), РОМАН (Рух), МІЧІН (Зоря), РУБЧИНСЬКИЙ (Динамо), БУЯЛЬСЬКИЙ (Динамо), БЕЗЕРРА (Олександрія), БЛІЗНІЧЕНКО (Оболонь), БУДКІВСЬКИЙ (Зоря).