1 жовтня 2024 23:55

Ліга чемпіонів. "МанСіті" розгромив команду українця, "Баєр" переміг "Мілан", "Інтер" не залишив шансів сербам

У вівторок, 1 жовтня, були зіграні матчі 2-го туру Ліги чемпіонів. Читайте результати на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів, 2-й тур

Байєр – Мілан – 1:0

Гол: Боніфейс, 51

Інтер – Црвена Звезда – 4:0

Голи: Чалханоглу, 11, Арнаутовіч, 59, Мартінес, 71, Таремі, 81 (з пенальті)

Слован – Манчестер Сіті – 0:4

Голи: Гюндоган, 8, Фоден, 15, Холанд, 58, Макаті, 74

Перед матчем із Байєром головний тренер Мілана Паулу Фонсека говорив про те, що його команда суттєво додала в грі в обороні. "Матч із Леверкузеном – ідеальна можливість це продемонструвати", – зазначав він. Однак зіграти Мілану "на нуль" у гостях не вдалося – після тривалого тиску господарів у першому таймі найкращий гравець зустрічі (разом із Майком Меньяном) Віктор Боніфейс зумів забити, зігравши на добиванні з одного метра після удару Грімальдо. Байєр провів цей гол у позиційній атаці – Мілан не здав свій "іспит на зрілість".


Матч між Інтером і Црвеною Звездою пройшов під невеликим дощем. Складно сказати, який відбиток цей фактор залишив на грі, але господарі відкрили рахунок вже на 11-й хвилині завдяки індивідуальній майстерності Хакана Чалханоглу. Інтер заробив небезпечний штрафний неподалік воріт суперника, і турок відправив м'яч у дев'ятку. Щоправда, у цьому епізоді не обійшлося без рикошету.

"Нерадзуррі" зіграли в цій зустрічі не найоптимальнішим складом. Сімоне Індзагі провів ротацію, випустивши на поле з перших хвилин Карлоса Аугусто, Марко Арнаутовіча і Мехді Таремі. Утім, дует резервних форвардів теж вніс свої імена в протокол: саме Таремі асистував спочатку на Арнаутовіча, потім – на Лаутаро Мартінеса, після чого також забив самостійно – з пенальті.

Манчестер Сіті скористався матчем зі Слованом, щоб деякі його лідери нарешті забили свої перші м'ячі в сезоні. Раніше ні Ілкай Гюндоган, ні Філ Фоден, ні Джеймс Макаті у цьому сезоні ще не відзначалися. Щоправда, два перші взяття воріт були створені Жеремі Доку – саме бельгієць обидва рази доправляв м'яч до чужого штрафного майданчика з правого напівфлангу. До слова, Фоден став одним із чотирьох гравців, які відзначалися в ЛЧ голами в останніх семи розіграшах турніру - поряд із Лєвандовскі, Мбаппе і Грізманном.

Після перерви свій перший м'яч у новому розіграші ЛЧ оформив Ерлінг Холанд - він став для нього 42-м у 41 матчі турніру.

У складі Слована зіграв українець Данило Ігнатенко. Він провів на полі 63 хвилини і був замінений гравцем своєї позиції Юліусом Шеке.