1 жовтня 2024 19:50

Журналіст: "Чому Зубкову віддано перевагу перед Ярмоленком? Виглядає так, наче Ребров сам себе позбавляє додаткових козирів"

Колишній пресаташе збірної України Олександр Гливинський в своєму Facebook поділився думкою про невиклик Андрія Ярмоленка до збірної України.


«Невиклик Андрія Ярмоленка до Національної команди на жовтневі матчі цілком очікувано спричинив суспільний резонанс. Очікувано, бо багаторічний лідер та капітан «синьо-жовтих» до цього моменту не брав участі у матчах Збірної лише з причини травми. Але цього разу - причина не в ушкодженні: головний тренер Сергій Ребров «помістив» рекордсмена за числом зіграних у головній команді матчів до резервного списку - вперше у карʼєрі Ярмоленка - і може, звісно, ще довикличе його, адже резерв саме для цього. Але наразі Ребров віддав перевагу іншим гравцям.


З огляду на все вищевикладене, відчув потребу поділитися своєю думкою. Вважаю, що Ярмоленко потрібен збірній. Попередні матчі показали, що молоді гравці, яким довірили роль лідерів не ведуть команду вперед - їм бракує вміння і харизми. Так, зараз Андрієві вже не вистачає фізичної витривалості й швидкість вже не така, як колись, але коли Ярмола виходить на поле, завжди є ймовірність того, що він створить гольовий шанс. Чи є цей шанс вищим, коли на заміну виходить Зубков - по позиції? Попередні матчі Збірної такої впевненості не дають. Погоджуюся, що Гуцуляк заслуговує на виклик своєю грою в УПЛ, але чому Зубкову віддано перевагу перед Ярмоленком? Через вік?

Виглядає так, наче Ребров сам себе позбавляє додаткових козирів: Ярмоленко - справжній вожак команди, його роль у колективі дуже важлива. Вересневі матчі у Лізі націй показали, що Національній команді потрібна «реконструкція», але чи з того «кінця» починає її тренер, відмовляючись від одного з лідерів - так, вікового, але хто з молодих - поки «не лідерів, зрівняється з Ярмоленком за майстерністю? Щось не пригадується яскравих дриблінгів із точним завершальним ударом із вересневих матчів.

А ще, як я розумію, Андрій дізнався про невиклик з Інтернету - це, щонайменше, неприємно: такі гравці, як багаторічний лідер та капітан збірної України заслуговують почути про рішення наставника особисто. Дуже багато Андрій зробив для Збірної, щоби дізнатися про резервний список з Інтернету. Вірю, Ярмоленко ще принесе Національній команді користь. Андрію, я з Тобою! Тримайся», - написав Гливинський.