30 вересня 2024 17:02

Журналіст про Біловара: "У футбол по блату не грають. Це нормальний захисник середнього рівня для Прем'єр-ліги та п'ятий в ієрархії "Динамо"

Коментатор Віктор Вацко поділився своєю думкою про захисника "Динамо" Крістіана Біловара.

- У футбол по блату не грають. Якщо говорити про матч із "Лаціо", то словосполучення рівень "Динамо" не є тим, чим можна пишатися. По Біловару я скажу свої думки, і вони будуть непопулярними серед тих, хто вже заточений судити футболіста за статусом зятька. Я дивлюся всі матчі цього сезону. Можу сказати, що Біловар є нормальним захисником середнього рівня для Прем'єр-ліги. Фактурний, бореться за м'яч, грає головою. Не сказав би, що він не має швидкості.

Так, у роботі з м'ячем він не виглядає впевненим. Є питання щодо першої передачі та початку атак. Є питання щодо якості позиційної гри, але глобально, якби Біловар грав у умовній "Зорі", "Ворсклі" чи ЛНЗ і не був би зятем Ігоря Суркіса, його сприймали б просто як добротного центрального захисника клубу Прем'єр-лінгу. Але ж він футболіст "Динамо". І я сприймаю його як п'ятого центрального захисника у ієрархії киян. Попов, Михавко, Дячук, Себальос стоять вище Біловара при виборі Шовковського.


На мій погляд, для рівня п'ятого захисника в ієрархії "Динамо" Біловар є більш ніж гідною кандидатурою. Свій вихованець. На придбання не потрібно було витрачати гроші. Зарплатня там не усі мільйони світу. Цього сезону він грав у чемпіонаті на відповідному рівні. Не знаю, за що його можна глобально критикувати, де він привозив, як минулого сезону. Цього сезону такого не було.