29 вересня 2024 20:55

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Замінили Михавка та Попова, щоб не посилювати їхній стан після травм"

Прес-конференція наставника "Динамо" Олександра Шовковського після матчу із "Лівим берегом".


- У нас досить щільний та непростий графік. Ми чудово це розуміємо. Готувалися на тлі не дуже приємного для нас результату у матчі із "Лаціо". Ми чудово розуміємо, що Ліга Європи – це один турнір, а чемпіонат – інший. Але нам треба перемагати у кожному матчі.


- Михавко та Рубчинський забили свої перші голи за "Динамо".


- Хто б не забив – це дії команди. Ми виграли сьогодні та виконали наше завдання. Хто поставив крапку для мене не важливо. Я хочу, щоби забивав кожен гравець. Нехай забиває хоч воротар, але не у власнi ворота. Після гри ми привітали Тараса та Валентина. Також я привітав Дячука, який уперше вийшов на поле після тяжкої травми.


- Заміна Михавка пов'язана із пошкодженням?


- У нього завжди є певні відчуття з приводу привiдного м'яза. Це та проблема, через яку він не їздив до збірної. Щоб не погiршувати, ми вирішили його замінити. Попов теж лише починає працювати. Як тільки він сказав, що його щось турбує, одразу його замінили.

- Як оціните старт сезону у чемпіонаті?

- Ми готуємось до кожної гри. Попереду буде складний період. Щось розділяти і робити якихось висновків не буду. Команда готується у штатному режимі. Йде від матчу до матчу. Робимо ротацію, щоб усі гравці були у формі. Вони повинні відчувати не лише тренувальний процес, а й гру. Це зовсім різні події на полі. У матчах завжди все потрібно робити на максимумі. Завжди кажу, що вони ніколи не піднімуться до рівня своїх очікувань, а впадуть до своєї готовності. Як вони напрацьовують свої навички, так вони виконуватимуть їх на полі. Коли є тиск трибун та є відповідальність за результат. Працюємо на тренуваннях, щоб деякі моменти хлопці виконували автоматично.

- Сьогодні на полі у "Динамо" було два опорні півзахисники. Це підготовка до єврокубків чи сьогоднішнього суперника?


- Це різні дії за різних моментів гри. У нас три півзахисники і ми можемо напрацьовувати різні варіанти, змінювати тактичні дії. Щоби наші суперники не звикали. Перебудовуємось протягом матчу залежно від обставин на полі.