29 вересня 2024 18:48

Хассельбайнк про Рашфорда: "За мовою тіла здається, що футбол для нього більше не головне. Я не бачу гравця, який готовий долати себе, це питання психології"

Джиммі Флойд Хасселбайнк оцінив гру Маркуса Решфорда.


«Коли ви дивитеся на Маркуса Решфорда та на мову його тіла, я не стверджую, що це правда, але здається, що футбол більше не є для нього головним пріоритетом. Чи знаємо ми, що Решфорд уміє грати у футбол? Так, так, чорт забирай. Коли він грає зліва і показує свій найкращий футбол, він дуже, дуже гарний гравець. Він топ-гравець. Коли він був на своєму піку, він робив багато спринтів і рвався за спину захисників. Він так старанно працював, постійно напружуючи захисників та лякаючи їх. У такі моменти Маркус був на піку, але я не бачу цього більше.


Коли одна з твоїх головних якостей – це вибухова швидкість, гравець має страждати на своє мистецтво. Ти повинен бути готовий віддати всі сили, працювати як з м'ячем, так і без нього, і це означає, що тобі доведеться відчувати певний біль, тому що вимагати це від свого тіла щоразу в кожній грі – це велика фізична праця. Я не бачу гравця, який готовий долати себе як раніше, і йому потрібно повернути це. Йому потрібно знову стати загрозою як із м'ячем, так і без нього. Йому потрібно більше працювати над оборонними аспектами гри. Немає сумнівів, що Маркус Решфорд має талант. Це питання психології. Потрібно розблокувати його розум та налаштувати його ментально.

Тільки Решфорд може себе розкрити. Все залежить від нього. Як тренер я впевнений, що Ерік тен Хаг робить для Маркуса все правильно. Я впевнений, що він створює для нього ідеальні умови, щоб він міг розквітнути, але це двостороння дорога. Це не тільки відповідальність Еріка тен Хага, у самого гравця також має бути мотивація», – сказав колишній нападник «Челсі».