29 вересня 2024 17:35

Президент "Атлетико" перед дербі з "Реалом": "У нашому клубі немає расистів чи антирасистів. Прошу всіх уболівальників поводитися належним чином"

Президент «Атлетико» відповів на звинувачення на адресу клубу та фанатів у расизмі.


Раніше фанати «Атлетико» зокрема закликали йти на сьогоднішнє дербі з «Реалом» у масках, щоб ображати Вінісіуса на расовому ґрунті без загрози покарання. Це засудила Ла Ліга, повідомивши, що вимагатиме негайного арешту призвідників руху.


«Я прошу всіх уболівальників поводитися належним чином.


Є одна дуже зрозуміла річ: я не вважаю, що в «Атлетико Мадрид» є расисти, антирасисти чи хтось у цьому роді... Мова йде про організоване об'єднання фанатів, і, як і у всіх, у них є своя група, яка зосереджена на таких темах», – заявив Енріке Сересо ЗМІ після обіду з президентом «Реала» Флорентіно Пересом.

Він запевнив, що вони завжди виступають за спокій і «матчі проходять добре, оскільки люди ходять з дітьми, приходять сім'ями, щоб подивитися футбольний матч, а не війну».

Також Сересо заявив, що завданням команди Дієго Сімеоне буде забезпечити домашню перемогу.

«Ми збираємося вийти та перемогти. У нас чудова команда, і ми віримо, що можемо обіграти будь-якого суперника, включаючи «Реал Мадрид», – додав президент «Атлетіко».