29 вересня 2024 16:07

"Барса" погодила новий контракт із Nike, оголосити планують у жовтні. Клуб отримуватиме понад 100 млн євро на рік

"Барселона" досягла угоди про продовження співпраці з Nike.


За інформацією Mundo Deportivo, клуб близький до оголошення про укладання нового спонсорського контракту із брендом. Угода буде зафіксована на офіційній церемонії підписання, яку планується провести після Асамблеї делегатів, що відбудеться 19 жовтня.

Зазначається, що доходи від нового контракту вже передбачені у бюджеті на 2024-2025 роки, який рада директорів клубу затвердить на позачерговому засіданні цього понеділка.


Поточний контракт каталонців із Nike спливає у 2028 році і буде продовжено, а нова сума щорічних виплат значно перевищить 100 мільйонів євро. "Барселона" також отримає бонус за продовження, який дозволить їй досягти правила 1:1 при реєстрації гравців Ла Ліги взимку.


Як зазначає Mundo Deportivo, подробиці угоди ще доведеться з'ясувати. Останні кілька місяців повідомлялося, що Nike хоче зберегти частку в BLM (компанії, що займається ліцензованими товарами і мерчандайзингом клубу). Водночас збори відповідальних партнерів у 2022 році уповноважили правління не продавати більше 49% акцій BLM, щоб клуб завжди залишався мажоритарною особою в управлінні цим напрямком бізнесу.