29 вересня 2024 14:46

Клуб УПЛ встановив абсолютний трансферний рекорд у своїй історії

У нинішньому році одеський "Чорноморець" не втомлюється встановлювати різноманітні рекорди і антирекорди. Навесні, по завершенні минулого чемпіонату, "моряки" довели кількість поразок впродовж одного сезону до 18, чого не було ніколи в історії одеського футболу, починаючи з 1936-го року.


Як відомо, на зміну цьому антирекорду влітку прийшов новий: по завершенні сезону-2023/24 "Чорноморець" залишило 20 (!) футболістів.

Здавалось, одеському клубу буде важко заповнити вакансії, однак у селекційно-трансферній діяльності "Чорноморець" перевершив самого себе. Влітку та на самісінькому початку вересня команду Олександра Бабича поповнило ні багато ні мало 24 (!) футболісти. Одних було запрошено як суто основних виконавців, інших - для конкуренції та на перспективу.

Коли кореспондент UA-Футбол поцікавився у Олександра Бабича, як саме футбольним статистикам охарактеризувати таку велику кількість запрошених футболістів – рекорд чи антирекорд, той ненадовго замислившись відповів: "Навіть не знаю".

Як відомо, велика група новачків тим чи іншим чином була або є пов’язана з донецьким "Шахтарем". Таких аж дев’ять чоловік: воротарі Артур Рудько, Максим Набит, захисники Данило Удод, Роман Савченко, грузин Лука Лацабідзе, півзахисники Михайло Хромей, Іван Петряк, Кирило Сігеєв та Євген Яновіч. Троє футболістів перебрались до "Чорноморця" із "Миная" - Ярослав Кисіль, Кирило Попов та Євген Скиба.

Крім них гравцями одеської команди у зазначений період стали Богдан Бутко, Борис Лотоцький, Богдан Білошевський, Владислав Калин, Артем Габелок, Денис Янаков, Олексій Хобленко, Ілля Шевцов, а також четверо легіонерів із дальнього зарубіжжя – нігерієць Чижиоке Аніагбосо, гамбієць Мозес Жаржу, бразильці Кайо Гомес та Жоао Нето.

Слід зазначити, що Білошевський, Янаков та Хобленко раніше вже одягали футболку "Чорноморця".