29 вересня 2024 14:10

Інфантіно про клубний ЧС: "Новий турнір – єдиний реальний приклад солідарності та інклюзивності у світовому клубному футболі. Він вплине на зростання футболу у світі"

‚Джані Інфантіно висловився про клубний чемпіонат світу 2025 року.


«Футбол – найпопулярніший вид спорту на планеті, і у 2025 році розпочнеться нова ера клубного футболу, коли ФІФА проведе наймасштабніше, найінклюзивніше та глобальне клубне змагання тут, у Сполучених Штатах.

На клубному чемпіонаті світу ФІФА 2025 року буде 12 фантастичних стадіонів, на яких великими гравцями з 32 найкращих клубів світу буде написано нового розділу у світовій історії футболу. Цей новий турнір ФІФА – єдиний реальний приклад справжньої солідарності та інклюзивності у світовому клубному футболі, що дозволяє найкращим клубам з Африки, Азії, Центральної та Північної Америки та Океанії грати з найсильнішими клубами Європи та Південної Америки. Це буде неймовірний чемпіонат світу, який вплине на зростання клубного футболу і талантів у всьому світі.

Йдеться про можливості та надії для тих, хто потребує їх найбільше, а також про престиж та справжній футбол для тих, хто змушує наш вид спорту сяяти. Я дякую всім. Ми ніколи нікого не дискримінуємо, ми вмикаємо всіх. Це справжній дух абсолютно нового клубного чемпіонату світу ФІФА», – сказав президент ФІФА на фестивалі Global Citizen у Нью-Йорку.

У рамках заходу він також оголосив про нове чотирирічне партнерство ФІФА з Global Citizen з метою об'єднання футбольних уболівальників у всьому світі для допомоги у викоріненні злиднів та надання доступу до освіти мільйонам дітей.