29 вересня 2024 10:45

Коноплянка міг не завершити кар’єру в 34 роки: Федецький назвав клуб, в який мав перейти екс-зірка збірної

Колишній гравець Дніпра і збірної України Артем Федецький розповів в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол», в який клуб міг перейти Євген Коноплянка зі стану дніпрян.


За словами колишнього партнера Коноплянки по Дніпру і збірної України, хавбек не реалізував свій потенціал в повній мірі, для успішної кар'єри йому слід було перейти в Ліверпуль у 2014 році.

«Якби Женя перейшов би в Ліверпуль, все було б зовсім по-іншому. Я бачив, як Женя виглядав у той момент. Він отримав би новий виклик і показав свої найкращі якості в АПЛ. І зараз би про завершення кар’єри не було б і мови, грав би досі. На жаль, так сталося, що залишився в Дніпрі».

Федецький вважає, що в Ліверпулі Коноплянка міг стати гравцем основної обойми.

«Але в клубі з такими традиціями та шаленими вболівальниками, як Ліверпуль, Коноплянка б розкрився ще більше та лавку там би не грів. Був ажіотаж в пресі: його хоче Тоттенгем, його хоче Ліверпуль, Женя все це бачив».

Ексзахисник розповів, як відбувся перехід гравця в іспанську Севілью.

«Коноплянка був готовий перейти в більш серйозний чемпіонат, але одна людина [Ігор Коломойський] вирішила інакше. Далі у Ліверпуля пропав інтерес, взяли на його позицію інших гравців, а Женя пішов вільним агентом у Севілью».