29 вересня 2024 11:23

Слот про лідерство "Ліверпуля" в АПЛ: "Таблиця після 6-ти турів не дає об'єктивної вистави. Подивимося, чи залишимося ми першими після матчів з "Арсеналом", "Челсі", "Ньюкаслом"

Головний тренер «Ліверпуля» Арне Слот висловився про перемогу над «Вулверхемптоном».


"Червоні" виграли матч 6-го туру АПЛ з рахунком 2:1.

- Думаю, перші 15 хвилин були складними для нас. У «Вулвс» був тиждень на підготовку, і такий гарний тренер, як Гарі О'Ніл, завжди має план на гру. Отже, доводиться чекати, щоб побачити, що він хоче зробити.

Він навантажив наш правий фланг, через що нам було складно контролювати гру у перші 15-20 хвилин. Потім ситуація вирівнялася, ми контролювали гру все сильніше, і наш перший гол не став для мене сюрпризом, тому що ми грали все краще та краще, створили гарний момент.

Я здивувався, що ми пропустили у другому таймі, бо, на мою думку, у другому таймі ми контролювали гру краще, ніж у першому. Але так, ми пропустили гол, якого можна було уникнути.

– Перше місце після 6 турів – чудовий старт для вас. Ви очікували, що опинитеся на вершині ліги так швидко?

– Те, що ми грали з «Вулвсом» сьогодні, це майже ідеальна ситуація: ми перші, вони – останні. І вони зовсім не заслуговують на останнє місце. У них складний календар, я бачив багато матчів з їхньою участю, і в кожному вони заслуговували на більший. Можливо, так можна сказати і про сьогоднішню гру, тому що ми не так сильно перевершували їх.

Якщо вони продовжать так грати проти інших команд, то в жодному разі не залишаться на 20 місці. А нам ще треба подивитися, чи ми залишимося на першому місці після матчів з «Арсеналом», «Челсі», «Ньюкаслом», «Астон Віллою».

– Ви відчуваєте психологічний підйом через те, що ви йдете першими, на які не займаєте місце серед наздоганяючих?

– Думаю, що всі досить реалістичні. Всі гравці мають достатньо досвіду, щоб розуміти, що таблиця після 6 турів не дає об'єктивного уявлення про лізу. Більш показовим буде наше становище після 19 турів. Але, звісно, це допомагає, – сказав Слот.