29 вересня 2024 00:00

"Осасуна" сенсаційно перемогла "Барселону", забивши 4 голи

"Барселона" вперше в сезоні програла в рамках Ла Ліги — і рахунок абсолютно по грі.


Гансі Фліка можна зрозуміти — графік щільний, він хотів дати відпочинок частині основи, і так на лавці опинилися Ямаль, Рафінья, Іньїго, Бальде. Укупі з травмами Гаві, Френкі, Араухо, Крістенсена, Ольмо, Ферміна, тер Штегена це послабило склад "Барси" до невпізнання.

За весь перший тайм вона навіть по воротах не пробила — уявляєте таке?

Замість звичних атак "Барса" пропускала акції суперника. На 18-й хвилині Сарагоса пробіг флангом Кунде і навісив точно на Будимира — це 1:0.


На 28-й хвилині Браян уже сам втік у контратаку, легко оббіг Серхі Домінгеса, обіграв Пенью і закотив м'яч у ворота — 2:0.

На початку другого тайму було видно, що Флік потужно поговорив із командою в перерві. Навіть без замін "Барса" підняла темп, створила кілька гострих моментів. Якщо й був період, коли вона могла повернутися в матч, то саме близько 55-ї хвилини, але Левандовський і Ферран не забили з близької відстані, а курйозного м'яча Пау Віктора, найкращого бомбардира "Барси-Б" у минулому сезоні, не вистачило.

Так, він використав помилку Еррери, але вже на 70-й хвилині "Осасуна" втекла в чергову контратаку, і безпорадний на такому рівні Серхі збив Будимира. Сам Анте пенальті й реалізував.

Ну, і четвертий гол Бретонеса здалеку — це вже до Войцеха Щенсного; треба йому набирати форму поскоріше, а то з Пеньєю біда.


Уже в середу в "Барси" матч із "Янг Бойз" у ЛЧ — думається, там склад буде бойовим зі старту, і якість гри теж відрізнятиметься.

Поки ж констатуємо — у команди Фліка в таблиці залишилося 21 очко, і вона в будь-якому разі залишиться лідером за підсумками туру. У "Осасуни" - 14 балів, це зона ЛЄ.

8-й тур Прімери. Памплона. "Ель Садар"

"Осасуна" - “Барселона” - 4:2

Голи: Будимир, 18, 72 (з пенальті), Сарагоса, 28, Бретонес, 85 — Віктор, 53, Ямаль, 90