27 вересня 2024 18:04

Конопля про критику гравців Ребровим: "Це нормальна реакція, він також людина та має право на емоції"

Захисник «Шахтаря» та збірної України Юхим Конопля в коментарі Тribuna.com розказав, який мікроклімат у національній команді після поразок від Албанії (1:2) та Чехії (2:3) в Лізі націй.


– Звісно, трішки було важко, але ми з хлопцями та, особливо, старші хлопці – Тарас (Степаненко – прим.), наші легіонери, хлопці з «Динамо», вони допомагали абстрагуватися від цього. Казали, нікого і нічого не слухати, що у нас є лише тренер, та перед нами є завдання.


Звісно, дві поразки – це поганий результат, але ми віддавалися, ніхто нам не може докорити в тому, що ми не віддавалися або не хотіли перемогти. Це футбол, він складається з моментів, і в тих моментах, які були важливіші, ми були слабші за чехів та албанців, але вони дуже сильні супротивники.

– Як футболісти збірної та особисто ви реагуєте на те, що головний тренер збірної неодноразово критикував гравців після невдалих результатів, зокрема за невиконання завдання, нерозуміння плану, помилки тощо?

– Я думаю, що це, напевно, нормальна реакція, тому що він також людина, він також має право на свої емоції. І він також десь незадоволений був, перш за все нашою грою, тому що його понад усе цікавить саме наша гра, а вже потім результат, як і, напевно, будь-якого тренера.

І десь, якщо ми не виконуємо його настанови, то він може бути також злий, а може десь дати волю емоціям, навіть на пресконференціях. Я бачив, що наші журналісти ставлять дуже провокативні запитання, і це дійсно важко – стримувати свої емоції завжди.

– Албанці довели до ударів свої 4 кутові, також раніше зі стандартів забивали поляки, румуни. Як Ребров координує роботу в цьому аспекті? В чому, на вашу думку, головна проблема в епізодах зі стандартами суперників?

– Я не знаю, в чому прямо головна проблема, ви ж розумієте, що ми також обороняємося не проти манекенів, усі рухаються, усі ці гравці дуже сильні фізично. Навіть з Албанією кутовий, який ми пропустили, там був ну такий відскок – це просто невезіння. Саме з цієї гри, що я можу сказати.


А попередні ігри, звісно, кожна команда може пропустити стандарти, можливо, у нас просто такий період, через який нам потрібно пройти, навчитися на своїх помилках і рухатись далі.

Головний тренер на цьому наголошував, що, звісно, так не можна, що потрібно робити висновки. В нас дуже гарний тренерський штаб у збірній, я думаю, що цей період, поки вони готують план на наступні ігри, вони обов’язково дадуть нам рішення, яким ми скористаємося, і надалі такого вже не буде.

– І ще таке питання, ця тема викликала чималий резонанс. Журналіст «ТаТоТаке» Михайло Співаковський казав, що «один зі збірників за день до матчу з Албанією ночував в готелі з дружиною і вийшов у старті». Які правила панують в збірній на цей рахунок і чи є конкретні обмеження? Це порушення справді було?

– Ну, насамперед я, напевно, не хочу ні підтверджувати, ні заперечувати цю інформацію. Це його (Михайла Співаковського – прим.) право, в нього є своя аудиторія, яка його слухає, зі своїми інсайдерами, тому моя відповідь буде такою.

Щодо заборон – є негласні правила, які мають бути у кожній команді, навіть якщо їх не озвучує тренер або адміністратор, чи ще хтось. Є норма поведінки, якій гравці мають відповідати, - сказав Конопля.