27 вересня 2024 16:29

Колишній динамівець Селін: "Хочу поїхати до батьків і там відпочивати, а не лежати на пляжі і думати, що тут ракети літають"

Захисник ЮКСА Євген Селін розповів про свою громадянську позицію.


– Я ще до війни дивився одне з твоїх інтерв’ю. Ти тоді сказав дуже гарну фразу. Було багато тоді пропозицій, багато хто їхав у Росію, ти теж мав пропозиції, але туди не поїхав. І ти сказав таку гарну фразу. Тебе журналіст запитав: «Чому не поїхав? Багато хто їхав». Ти тоді сказав: «Як би я подивився на тих людей, які зробили все для того, щоб моє місто Новоайдар лишилося по цю сторону, в Україні?» Ти грав у молодіжній збірній, там був Віценець. У нього було все, нібито, тут, але людина вже в 2022 році поїхала туди. Що в людей у голові? Як ти думаєш, чому так сталося?

– Я не знаю. Я вже перед цим казав, що це кожного рішення. Він обирає так. Він грав у «Шахтарі», грав у «Маріуполі», бачив Донецьк, але потім вирішив поїхати туди. Не знаю, я не можу залізти йому в голову і сказати, що не треба так робити.

Він вибрав так, я вибрав інше. Але для мене, як я вже казав, війна почалася ще в 2014 році. ОК, навіть тоді багато хто казав, що це політика. Можливо, навіть зараз вона політика, але вона вже дуже масштабна. Коли почалася повномасштабна – тоді всі засуєтилися. Чому не суєтилися тоді?

Чому я не поїхав? Та тому що мене б хлопці не зрозуміли. Вони тоді лящів не давали – вони б по-іншому вчинили на той час, якби я туди поїхав. І зараз іноді буває таке, що мене питають інколи, або я бачу, що в когось питають, типу, де б ти хотів відпочити? Поїхав би туди, поїхав би туди?

А від чого відпочивати? Ти втомився від чогось? Наприклад, я поїхав би, але якщо б війни не було. На даний час я хочу поїхати тільки на батьківщину, хочу потрапити до своїх батьків, яких уже не бачив майже 3 роки. Я хочу поїхати до батьків і там відпочивати, а не поїхати на якісь курорти, на пляжі лежати і думати, що тут ракети літають, – сказав Селін.


Фото - ФК «Динамо»