27 вересня 2024 16:05

Максим ШАЦЬКИХ: "Гравці "Динамо" зробили максимум того, що вони можуть на даний момент у грі такого рівня"

Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких для «Динамоманії» прокоментував поразку киян від «Лаціо» у Лізі Європи (0:3).


– Які у вас враження щодо матчу «Динамо» – «Лаціо»?

– Зрозуміло, що 0:3 – мало приємного. Думаю, що «Лаціо» просто трохи міцніше, трохи швидше. Ті, проблеми, про які говорив головний тренер «Динамо» – такі помилки на такому рівні не пробачаються. Зрозуміло, він знає свої проблеми. Денис Попов вилетів, новий захисник Браян Себальйос вилетів по ходу першого тайму… Довелося вносити певні корективи. Щодо гри, то підходи були, моменти були. Старалися атакувати, старалися контролювати, але перший гол трохи похитнув, а потім два поспіль м’ячі підубили морально, я думаю.


– На ваш погляд, у чому головна причина поразки? Це індивідуальні помилки чи просто вищий рівень суперника?

– Просто «Лаціо» був цього дня сильнішим – і все. Зрозуміло, що гра та результат складаються з якихось помилок. Якщо б не припустилися цих помилок, то, можливо, гра склалася б по-іншому. Але повторюся, що «Лаціо» був просто сильнішим за всіма компонентами.


– У «Динамо» вже не в першому матчі є труднощі з реалізацією. Як ви думаєте, наскільки це серйозна проблема?

– Що ж тут можна думати… Значить, мало створюється моментів. Проти «Лаціо» були моменти, але реалізація – це, деякою мірою, індивідуальна майстерність. Може – одного гравця, може – групи гравців. Сподіваюся, найближчим часом вони це виправлять. Рівень трохи вищий у «Лаціо», розумієте. Рівень супротиву у внутрішньому чемпіонаті – один, у єврокубках – він зовсім інший. Можливо, мало саме таких матчів, щоб хоча б приблизно підходили під рівень таких ігор.


– Різні статистичні ресурси виділили у складі «Динамо» Владислава Кабаєва. А хто вам найбільше сподобався у складі «біло-синіх»?

– Складно по такій грі когось виділяти. Всі хлопці старалися. Я думаю, що вони зробили максимум того, що вони можуть на даний момент у грі такого рівня. Видно було, що вони трудилися, старалися, намагалися, але, на жаль, не завжди все вдається і не завжди гра йде так, як нам би цього хотілося. З «Лаціо» склалося так. Нічого страшного, це перша гра. Ще багато ігор, тож треба робити висновки, аналізувати та рухатися далі.


– Така поразка – не суттєво погіршує шанси «Динамо» на вихід до наступної стадії? Адже ще перед жеребкуванням було зрозуміло, що «Лаціо» – один з найсильніших суперників киян, тож зараз ключові ігри ще попереду…

– Звичайно, ще грати і грати. Я відразу сказав, що там немає слабких команд. Просто рівень супротиву трохи різний. Плюс я думаю, що кадрові проблеми присутні. На даний момент в обороні, очевидно, що вони є. Трохи інший рівень.


– Чи зможе «Динамо» винести для себе якийсь урок з матчу проти «Лаціо» на майбутнє?

– Яким уроком ця гра може стати? Ніяким уроком… Я повторюся, що хлопці старалися робити те, що вони можуть на даний момент. Вони ж не сиділи в глухій обороні та не підбивалися в аут. Вони створювали якісь моменти, підходи, епізоди. Те, що не забили, – так, буває таке. Повторюся, це індивідуальна майстерність. Старалися тримати гру під контролем. Який урок? Ні. Просто робити правильні висновки, забувати погане і залишати хороше та рухатися далі. Переїзди та перельоти, повірте, забирають багато сил та енергії. Дороги неблизькі зараз, тож зараз повернуться в чемпіонат і треба бути їхати назад. Це все забирає сили.