27 вересня 2024 15:11

Естонія готова вдарити першою по РФ у разі підготовки Путіна до війни з НАТО

Таллінн готовий першим завдати удару по російській території у разі підготовки кремлівського диктатора Путіна до війни з НАТО. Відповідну заяву зробив голова Генштабу Сил оборони Естонії Вахур Карус у розмові з ERR.


За словами генерал-майора, естонська сторона більше не може чекати, коли їй "завдадуть удару по голові кувалдою", країна готова робити "певні речі" першою. Начальник естонського Генштабу зазначив, що до повномасштабного російського вторгнення в Україну, в Таліні розраховували, що армія країни зможе самостійно протриматися десять днів у разі нападу РФ, доки на підкріплення не прибудуть союзні сили.


Але тепер у військовій доктрині Естонії відбулися "фундаментальні зміни". Генерал ствердно відповів на запитання, чи має країна бути здатною знищити російських військових у разі їхнього вторгнення на територію, де стоять естонські війська. Карус також додав, що Таллінн розраховуватиме на підтримку союзників щодо Північноатлантичного альянсу у разі російського вторгнення. За кожним союзником закріплено озброєння, яке він має привезти у разі нападу, а також бойове завдання.