27 вересня 2024 14:23

Судові витрати АПЛ зросли до 66 млн доларів

Прем'єр-ліга посилила обмеження для клубів заради фінансової стабільності, що зрештою коштувало їй 66 млн. доларів через судові витрати в результаті опору клубів, повідомляє The Times.


Витрати ліги на юристів зросли на тлі розслідувань та арбітражних слухань щодо «Манчестер Сіті», «Челсі», «Евертона», «Ноттінгем Фореста» та «Лестера». Загальна сума складає 66 млн. доларів, що більш ніж у шість разів перевищує закладену до бюджету суму.

"Манчестер Сіті" подав до суду на Прем'єр-лігу через правила транзакцій пов'язаних сторін, заявивши, що клуб став жертвою "дискримінації" з боку інших. Клуб також стикається зі 115 можливими порушеннями фінансових правил ліги за період з 2009 по 2018 рік і не співпрацює зі слідчими.


Щодо «Челсі» триває розслідування можливих фінансових порушень, пов'язаних із колишнім власником Романом Абрамовичем.


"Евертон" отримав зняття шести очок (зниження з 10 очок) за порушення Правил прибутку та сталого розвитку (PSR), втративши надто багато грошей за трирічний період. Прем'єр-ліга хотіла, щоб клуб сплатив свої судові витрати у розмірі 6,5 мільйона доларів, але отримав лише близько 2,3 мільйона доларів.

Минулого сезону «Ноттінгем Форест» було звинувачено у порушенні правил суспільної репутації, а також у надмірних фінансових збитках.


Раніше цього місяця «Лестер» виграв апеляцію у справі про можливе порушення правил громадської безпеки.