27 вересня 2024 13:58

Віктор ХЛУС: "Захисникам "Динамо" не вистачає швидкості та мислення"

Впродовж останньої доби у футбольних колах України точиться чимало розмов про поразку київського «Динамо» у стартовому поєдинку групового етапу Ліги Європи від представника Італії – римського «Лаціо». На умовно домашній арені у німецькому Гамбурзі підопічні Олександра Шовковського поступились супернику з Апеннін з великим рахунком 0:3.


Про свої враження від гри Sport.ua розповів екснападник київського «Динамо» і одеського «Чорноморця» Віктор Хлус.


– Що тут коментувати… У футболі все вирішує клас, – вважає він. – Ми побачили, що «Лаціо» має дуже класних та потужних нападників. Вони наче ніж крізь масло на швидкості прорізали наших хлопців. У «Динамо» налаштованість була відмінною, але от саме класу мало. Так, ми вміємо добре тримати м’яч, але у сучасному футболі – це не головне. Швидкий гол, як і два результативних удари ближче до кінцівки першого тайму говорять про те, що у «Лаціо» дуже сильні та швидкі гравці лінії атаки.


– Дуже чимало нарікань довелося почути про гру динамівців в обороні. Що у цій ланці вам передусім здається не так?

– Мені здається, що нашим захисникам не вистачає майстерності. Футболісти й самі говорять, що УПЛ – це рівень, на якому, на їхню думку, вони грають чудово. А на інший рівень, як показали матчі із «Зальцбургом» і тим же «Лаціо», вони поки що не вийшли. Воно й не дивно: проти таких нападників, які були у римського клубу, так грати неприпустимо. У наших оборонців не те що швидкості не вистачає – їм ігрового мислення не вистачає!


– Якщо мова зайшла про оборонців, то було би цікаво дізнатись вашу думку щодо новачка «Динамо» колумбійця Брайана Себальоса?

– На жаль, він на 15-й хвилині отримав травму і тепер на нього чекає лікування і відновлення. Якщо у чемпіонаті України його рівень не викликає нарікань, то у Лізі Європи справи виглядають інакше. До таких серйозних змагань потрібно бути готовим.


– Як ви оцінюєте гру у матчі з «Лаціо» старожилів команди – Андрія Ярмоленка і Миколи Шапаренка?

– Що стосується Ярмоленка, то те, на що у нього вистачає сил, він і робить. Та у сучасному футболі цього вже мало. А Шапаренка я на полі взагалі не бачив. Що таке клас півзахисника? Гравець цього амплуа повинен однаково сильно грати як в обороні, так і в атаці. Якщо Шапаренко у грі вперед ще щось робить, то позаду людини просто немає.


– А є такі у нинішньому складі «Динамо», хто однаково продуктивно грає як на оборону, так і на атаку?

– Так, київське «Динамо» посилилось Піхальонком. Але особисто мені хотілося б, щоб він не тільки ефективно грав вперед, а й міг з користю діяти позаду, вириваючи м’ячі у суперника і розпочинаючи атаку. Але якщо говорити про цю гру, то і відзначити в ній нікого.