27 вересня 2024 13:25

Жезуш про Саудівську Аравію: "Згодом ліга вийде у топ-5. Тут є одні з найкращих гравців у світі, починають приїжджати великі тренери"

Жорже Жезуш заявив, що чемпіонат Саудівської Аравії у майбутньому вийде у топ-5.


– Раніше саудівський чемпіонат вважався придатним для гравців лише заробляти гроші наприкінці кар'єри. Після того, як Рубен Невеш перейшов сюди минулого сезону, він трохи змінив цю парадигму, а тепер Жоау Канселу тільки підтвердив це? Чи легше залучити цих молодих гравців збірної [Португалії]?

– Цього року встановили правило, що всі команди за бажання можуть підписати двох легіонерів до 22 років. І майже всі команди це зробили, ми підписали лише одного, Маркоса Леонардо, якому 21 рік. І це ясний доказ того, що молоді люди сьогодні приїжджають до Саудівської Аравії не лише через фінансовий аспект, а й тому, що бачать, де знаходяться одні з найкращих гравців у світі.

Це правда, що вони є і в Європі, але в Європі кілька країн, Саудівська Аравія одна, і в ній багато найкращих гравців. До наступного чемпіонату світу [2034 року], який організовуватиме Саудівська Аравія, ліга зростатиме не лише в плані гравців, а й тренерів. Великі тренери починають приїжджати та працювати у командах із Саудівської Аравії. Сьогодні у найкращих командах є кілька таких тренерів. Піолі, великий італійський тренер, кілька днів тому очолив Аль-Наср.

Я не говорю, що майбутнє футболу буде за Саудівською Аравією, бо це не так. Майбутнім футболу завжди буде Європа, але саудівський футбол буде на високому рівні та згодом вийде у топ-5. Я в цьому не сумніваюся, – заявив головний тренер Аль-Хілаля.