27 вересня 2024 09:54

"Динамо" – це еліта українського футболу. Гравці "Лівого берега" про підготовку до протистояння з киянами у першості U-19

У межах підготовки до домашнього поєдинку із Динамо команда Лівого Берега U19 провела тренувальний спаринг на домашній базі з першою командою. Після гри тренер команди Павло Кікоть, а також гравці Данііл


Дмитрієв і Максим Бойченюк поспілкувалися з клубною пресслужбою.


– Для нас кожна гра це серйозний іспит, – сказав Павло Кікоть. – Динамо – це еліта українського футболу і проти них буде цікаво грати. Намагатимемося нав’язати боротьбу іменитому супернику. Думаю, що від цього протистояння зможемо отримати неоціненний досвід.


У Динамо у всіх ланках грають кваліфіковані футболісти. У їхнього тренера є можливість за рахунок замін підсилити гру. Насамперед нам важливо психологічно налаштувати гравців. Більшість команд проти Динамо ще до гри не впевнено себе почувають і перегорають. Треба виходити і грати у футбол, а не боятися Динамо.


У Динамо майже немає слабких місць. Це базова команда для юнацької збірної України. Проте, у футболі помиляються всі і головне своїми можливостями скористатися.


Результати останніх матчів не задовольняють нас, але за грою ми нічим не поступалися суперникам. На мою думку, команда грала досить непогано. Хлопці викладаються по максимуму, виконують тренерські настанови. В попередньому матчі не реалізували свої моменти, дві поперечки врятували суперника, не вистачило холоднокровності. Якби забили, то все було б по-іншому.


Спаринг проти першої команди був важливий для нас. Розуміли, що мало часу контролюватимемо м’яч, тому насамперед важливо було компактно грати у захисті. Намагалися не програвати боротьбу.


Нападник Данііл Дмитрієв вважає, що команда вже адаптувалася до цього рівня.


– З позитивними емоціями підходимо до матчу. Завжди приємно грати проти таких сильних суперників. Намагатимемося якнайкраще проявити себе. На мою думку, не заслуговували на поразку від Олександрії. У першому таймі не реалізували низку моментів, двічі влучали у стійку. Якби забили, то все було б інакше.

Кожен матч на цьому рівні важливий та відповідальний. Ця гра буде для мене новим випробуванням. Якщо зіграємо у свій найкращий футбол, то Динамо буде непросто. Ми переглядали матч киян проти Руху. Динамо змогло розгромити суперника за рахунок використання вільних зон. Для нас важливо проти Динамо грати компактно в обороні і не давати їм багато вільних зон.


На мою думку, наша команда вже адаптувалася до футболу на цьому рівні. Лівий Берег прогресує від матчу до матчу. Крок за кроком рухаємося вперед, – вважає гравець Лівого Берега.


Максим Бойченюк переконаний, що рецептом успіху у матчі з Динамо є компактна гра і якісний перехід з оборони в атаку.


– Для нас кожна гра важлива, попри рівень суперника, – говорить Бойченюк. – Безумовно, матч проти Динамо – це серйозне випробування, адже гратимемо проти лідера. Будемо намагатися грати у свій футбол.


Щодо попереднього матчу з Олександрією, то команда після першого пропущеного м’яча дещо опустила руки і перестала грати. У тренувальному процесі зараз робимо акцент на грі у захисті, а також на контратаках. Важливо грати компактно і якісно виходити із захисту.


Динамо – це моя колишня команда, тому цей поєдинок буде дуже відповідальним для мене. Серед гравців Динамо можу виділити Андрія Маткевича та Дмитрія Кремчаніна. Це швидкі та технічні гравці.


Бачили, що у минулому турі Динамо розгромило Рух – 10:0. На мою думку, кияни перемогли за рахунок досвіду та класу. На зборах ми добре підготувалися до сезону і вже адаптувалися до нового рівня, – резюмував півзахисник.


Нагадаємо, що найближчої суботи, 28 вересня, юнацький склад «Лівого Берега» прийме динамівців о 12:00 у Чемпіонаті U19.


Фото: ФК "Лiвий берег"