26 вересня 2024 21:30

Ліга Європи. Перемоги "Рейнджерс" та "Фенербахче"

Сьогодні, 26 вересня, 2024 року, відбулись перші поєдинки ігрового дня у 1-му турі Ліги Європи.


Ліга Європи 2024/25, 1-й тур


Мальме – Рейнджерс – 0:2

Голи: Байрамі, 1, Маккосленд, 76


Фенербахче – Уніон Сент-Жилуаз – 2:0

Голи: Союнчу, 26, Берджесс, 82, (аг.)


Вилучення: Осаї-Семюел, 90 – Маккалістер, 73


Нереалізований пенальті: Івановіч, 90+2 (Уніон Сент-Жилуаз)


Розпочали ігровий день Мальме та Рейнджерс. Шотландці вилетіли до Ліги Європи якраз від київського Динамо у кваліфікації Ліги чемпіонів. Вже на 1-й хвилині Байрамі вивів Рейнджерс вперед, добивши м'яч у порожні ворота після влучання його партнера у стійку. У другому таймі Маккосленд ефектним ударом від стійки подвоїв перевагу, оформивши остаточний рахунок у зустрічі.


А в іншій зустрічі Фенербахче переграв Уніон Сент-Жилуаз. Турки повели в рахунку на 26-й хвилині – Союнчу після розіграшу кутового зорієнтувався на передачу Бекао та зумів пробити над воротарем. У середині другого тайму Уніон ще й залишився у меншості – Маккалістер здійснив фол останньої надії за межами штрафного. Але бельгійці все ж забили, щоправда, у власні ворота. Осаї-Семюел потужно пробив з правого краю карного, воротар відбив, але прямо в ногу Берджесса, від якої м'яч і залетів у ворота.


Спекотною вийшла кінцівка гри. Осаї-Семюел отримав дві жовті картки за 3 хвилини, а друга призвела до пенальті. Втім, Ліваковіч зумів відбити удар Івановіча з позначки. Однак, миттєво Сент-Жилуаз все ж забив – Івановіч поцілив у стійку, а Сайкс вдало зіграв на добиванні.