26 вересня 2024 21:00

Микола МОРОЗЮК: "Російські футболісти – сцикуни. Коли доходить до справи – ми, українці, завжди їх ставили на місце"

Колишній український футболіст Микола Морозюк розповів про своє ставлення до Росії.


– Це для мене не країна, це зброд якийсь. Чесно, в мене були різні емоції. Я взагалі не можу зрозуміти, що це за народ. Якщо взяти в загальному, це маса якихось дикарів.


Я просто знаю, тому що ті люди, які мені писали, – це хворі люди. Реально це дуже небезпечні люди для сучасного світу. Але мені чомусь здається, світ не до кінця це розуміє – що саме виросло в цій ямі.

– Це були твої знайомі росіяни?


– Ні. У мене знайомих, до речі, взагалі немає. Одна людина, з якою я особисто знайомий, – ми з ним зараз не спілкуємося, але тільки після того, коли я зрозумів, чим дихає ця людина, що в неї в голові, її позиція, погляд на те, що відбувається в нашій країні – тоді я міг якось хоча б для початку сидіти розмовляти.


– Ви про Красаву?


– Так. Це єдина людина з російським паспортом, з якою я контактував. Взагалі жодних друзів, жодних якихось колишніх гравців і так далі. Це більше якась підписота, можливо, випадкова якась через інстаграм. Не знаю, чи провокували, чи хотіли…

Там було різне. Я коли читав – ну, це навіть дебіл такого не пише. Реально, це хворі люди. Спочатку я пробував щось пояснити – думаю: «А раптом?» Ні, це клініка, просто випалювати це.


– Чому росіяни такі боягузливі, на вашу думку? І футболісти – жодної майже публічної особи, яка засудила війну.

– Всі на путінських грошах, напевно. Досвід того, де я перетинався навіть з футболістами-росіянами – вони самі по собі сцикуни. Вони пафосні на публіці: «Чё ты, где ты, а?» Коли доходить до діла – ми, українці, завжди їх ставили на місце.


Перетиналися ми на відпочинках, на футбольних полях. Це показушники, але це я беру пафосних. А оця вся нищета… Всі знають, що вони робили тут – ті дикарі, які приходили, – сказав Морозюк.