26 вересня 2024 20:13

Морозюк – про медіалігу Піке: "Нам би не допомогли ані Мессі, ані Роналду. На першому тренуванні зрозуміли, що ми – просто трупи"

Колишній український футболіст Микола Морозюк поділився враженнями від участі у турнірі в рамках медіаліги Kings League Infojobs, де він грав за команду «UA Steel».


– Поговоримо про медіалігу, де була українська команда «UA Steel». Як ви вважаєте, чи є майбутнє? Тому що там виступили дуже погано.


– Її не можна оцінювати, це було би – я не знаю… Нам би ніхто не допоміг там – ні Мессі, ні Роналду. Якби їх туди – результат би не змінився. Ми їхали і спочатку взагалі жодного розуміння не мали, що це таке. Подивилися в ютубі, в якому форматі це відбувається, що це за шоу, що це взагалі таке.


Потім ми 4 дні просто знайомилися з правилами, які ми навіть і не вивчили до кінця. Але на першому тренуванні ми зрозуміли, що ми – просто трупи. Андрій Воронін, багато людей, які грають у футбол у своєму віці раз у три місяці – такий дир-дир.

А люди готуються місяцями. Німцям виділили пів мільйона євро на підготовку до цього турніру – вони вилетіли раніше, ніж ми. Тобто виходить, ми ще в поряді.

Ми це самі організували – і фінанси, і все-все-все, щоб узяти участь там. І основна наша ціль була – заявити в тій самій Мексиці, далекій країні, про Україну, показати про війну. Ми всюди це говорили і Піке, і всім організаторам основним. І зібрати гроші для наших воїнів.


Мораєс взагалі був у формі – він готувався до якогось підписання контракту перед цим турніром у Мексиці. Ми думали, що він взагалі ракета в порівнянні з нами – і він казав: «Я вмираю, я не можу. Що це за формат?» І умови кліматичні: в залі, де ми грали, дихати просто неможливо було. Йому було дуже важко, як ми могли там грати? Тобто це логічно все.


– Тобто краще «UA Steel» не могла виступити?

– Ні, могли краще. Остання гра з японцями – 1:9. Ми мали їх проходити, але це просто був не наш вечір. Ми мали забити 6 штук, правда нам забили 6 за одну хвилину в кінці. Мораєс не забив пенальті, де гол за два. Там, де ми мали відриватися в рахунку, ми пішли трошки іншим шляхом. Травма Пятова, де Валера Федорчук став у ворота.


Це все смішно й прикольно для медіаформату. Вболівальників я також розумію – вони не до кінця розуміють, і теж було багато хейту. Але просто люди мають зрозуміти: ми трошки… Не можу сказати, що ми не хотіли. Ми хотіли, в нас були плани, але коли ми просто зрозуміли, куди потрапили – ми трошки: «Ого, хлопці, щось нам буде важко тут». Так і відбулося, – сказав Морозюк.