26 вересня 2024 16:52
2

Володимир ГОРIЛИЙ: "Захисники "Динамо" всю гру наздоганяли нападників, бачачи лише їхній номер"

Колишній захисник "Динамо" Володимир Горілий спеціально для UA-Футбол прокоментував гру киян проти "Лаціо" в Лізі Європи, що закінчилася великою поразкою киян 0:3.


- У чому причина такої великої поразки "Динамо"?

- Причина? Потворна гра центральних захисників. Пропускали дитячі голи. І, звичайно ж, швидкий пропущений м'яч вплинув на "Динамо" негативно. Зараз у киян велика проблема в грі центральних захисників. Якщо в чемпіонаті України все прощається, то на рівні Ліги чемпіонів і Ліги Європи все карається. За перший тайм, тільки коли рахунок став 0:3, перед перервою на 41-ій хвилині було два небезпечні удари від Бражка та Ярмоленка. А до цього динамівці не створили нічого небезпечного біля воріт суперника.


- Перший пропущений м'яч. У центрі програв єдиноборство Себальос – і гол.

- До того ж, Діа пройшов по центру крізь Михавка та Тимчика і легко забив.


- Другий гол. Бражко скинув м'яч супернику, який в один дотик вивів на ворота Деле-Баширу і як підсумок – рахунок 0:2.

- І знову все по центру – зона відповідальності Михавка і Біловара. Потрібно сказати, що Бражко зіграв цей матч на слабкому рівні. Багато втрат і браку, багато програних єдиноборств. Коли два центральні захисники грають невпевнено, це позначається і на грі крайніх. У центрі має грати хоча б один досвідчений гравець, який може підказати, а іноді й жорстко відреагувати, щоб грали суворо.


- І третій гол! Коли пішла подача з флангу, два центральні захисники Михавко і Біловар стояли й тримали один одного мало не за руки в той час, як суперник з їхньої зони забивав гол.

- Те, що я й казав! Немає досвіду на такому рівні. Захисники всю гру наздоганяли нападників, бачачи тільки їхній номер. Один тренер говорив: "Якщо захисник “читає” номер нападника – то це не захисник". Наприкінці матчу знеможеному Михавку довелося стрибати на суперника, щоб зупинити його руками. Це говорить про те, що "Динамо" у функціональному плані не готове.


- Перед грою той же Михавко сказав: "Завдання одне – виграти в "Лаціо". Звучить голосно, але... вийшло 0:3. Мабуть, не усвідомлював, що грає проти "Лаціо", а не проти ЛНЗ або "Руху". Якби він сказав після гри: "У нас було завдання виграти, і ми це зробили", тоді – честь і хвала. А так це порожні слова. Згодні?

- Знову ж таки, через недосвідченість. Це не тільки в нього порожні слова. У гравців нашої збірної також багато гасел: "Ми “помремо” на полі заради наших воїнів, за честь країни, а завершення таке саме, як і з “Лаціо”.


- "Лаціо" має рівноцінний склад із 16-17 гравців. У головного тренера є можливість не ставити в стартовий склад провідних футболістів, таких як Дзакканьї, Ісаксен, Хіла, Тавареш, Гендузі та інших. Це говорить про силу команди. У "Динамо" цього немає. Що в таких умовах можна запропонувати супернику?

- Ті футболісти, що замінили основних, зіграли на дуже пристойному рівні. Пресинг, швидка робота з м'ячем, використання своїх моментів, і хороша функціональна готовність, ось перевага "Лаціо". А у нас вийшов Біловар замість травмованого Себальоса – і невдало. Брагару виходить і в дурній ситуації отримує червону картку. Такі невдалі заміни вирішують результат поєдинку. І як я раніше сказав, слабка гра всієї центральної осі захисту і півзахисту зумовила настільки велику поразку "Динамо". "Лаціо" – це інший рівень футболістів, виконавської майстерності, де гравці можуть з мікроелемента робити голи. Вони це наочно продемонстрували. Чемпіонат Італії та України – це дві великі різниці.


Фото: ФК "Таврiя"

Жорстко пройшовся Горілий по Динамо. А він і сам грав жорстко, як і Сабо. Ось думаю, а як би зіграла пара ЦЗ Попов- Дячук? Вони і більш досвідчені, і більш статурні, в силовій боротьбі досить вправні. Може й затоптали б того Діа по коліна в газон ). .І є кумедний момент в інтерв'ю: виявляється, в Динамо грає ...Болівар. Зрозуміло, що описка, але аж тричі. Зятьку мабуть образливо. А може з легкої руки Горілого він тепер матиме прозвище Болівар.
Сховати
Africanda-S, Попов та Дячук - то шило на мило( Проблема в тому , що немає стабільно надійних центральних в нас(