26 вересня 2024 16:36

Фанати "Атлетико" закликають йти на дербі з "Реалом" у масках, щоб ображати Вінісіуса на расовому ґрунті без загрози покарання

Фанати "Атлетіко" можуть у масках ображати Вінісіуса на грі з "Реалом".


Ультрас мадридської команди запустили кампанію у соціальних мережах, закликаючи надягати маски на дербі з «Реалом», яке пройде у неділю, 29 вересня.


У багатьох постах, що публікуються фанатами «Атлетико», з хештегом #MetropolitanoConMascarilla («на «Метрополітано» в масці») стверджується, що маски будуть закривати роти, тому за расистські образи на адресу вінгера «Мадрида» Вінісіуса Жуніора вболівальників не так Важко встановити тих, хто це робить.

«Вони хочуть цирку, нехай будуть мавпи та клоуни», – йдеться в одному пості.

«Я пропоную піти у масці на «Метрополітано». Минуло два роки з того часу, як були придумані образи на адресу чорношкірої дівчинки. Нас не зможуть покарати індивідуально», – йдеться в іншому повідомленні.


«На «Метрополітано» у масці, щоб у дербі ми могли говорити правду, яку хочемо, не побоюючись індивідуальних санкцій.


На «Місталі» на трибунах перебували вороги, які намагалися вистежити вболівальників «Валенсії» (що ображали Вінісіуса на расовому ґрунті). Давайте захистимо себе», – йдеться в іншому твіті.

В одному з постів з хештегом #MetropolitanoConMascarilla розміщено фотографію двох чоловіків у формі «Атлетико», які сидять за столом, поряд з ними є знімки мавп, які мають атрибути «Реала».