26 вересня 2024 15:14

Володимир МИКИТИН: "З таким захистом в Європі "Динамо" робити нічого"

В першому матчі групового раунду Ліги Європи з футболу київське «Динамо» було розтрощене «Лаціо» з Італії – 0:3.


Колишній гравець національної збірної України Володимир Микитин в розмові з кореспондентом Sport.ua назвав винних в цій крупній невдачі:

– В футболі аксіома: все починається з оборони. Скільки вже було випущено критичних стріл в бік захисників «Динамо», а вони на помилках не вчаться. Ось і в останньому календарному матчі в УПЛ з «Рухом» лише безпорадність нападника львів'ян Ігоря Краснопіра допомогла киянам уникнути неприємностей. І вчора захисники номінальних господарів залишилися вірними собі, були не безгрішні, от тільки римляни на відміну від Краснопіра промахів не пробачали.

– Але ж не можна сказати, що обороні киян бракувало концентрації, бажання.

– Просто такий у неї посередній рівень. І в поєдинках на міжнародній арені це відразу дається взнаки.

– При цьому керманич гостей Марко Бароні довірив місце в старті цілій групі резервістів, які без особливих зусиль декласували динамівську основу.

– Такі реалії. Клас «Лаціо» був помітно вищий, ніж в «Динамо». Адже кияни не тільки погано оборонялися, вони не потішили й реалізацією гольових моментів. Римляни забили практично все, що створили, а кияни капітулювали перед воротарем гостей.

До речі, для української збірної та клубів уже стало звичним розпочинати з поразок виступи на престижних змаганнях. Мабуть, це вже тенденція. Правда, тішить, що поразки на старті не вибивають наших представників з колії, вони борються до кінця, аби виправити становище. Будемо сподіватися, що й для динамівців ще не все втрачено, що з поверненням Дениса Попова тил стане більш надійним. Тоді й попереду справи підуть веселіше.

Свій наступний матч в груповому раунді Ліги Європи динамівці проведуть 3 жовтня в гостях з німецьким «Хоффенхаймом».