25 вересня 2024 20:19

Сергій ПУЧКОВ: "Для "Динамо" головне не закриватися на своїй половині поля, а грати з "Лаціо" у свою гру"

Незважаючи на зайнятість і різницю у часі між Україною та Киргизстаном, наш співвітчизник Сергій Пучков буде уважно стежити за перипетіями першого матчу групового раунду Ліги Європи між київським «Динамо» і римським «Лаціо». Про свої очікування від цієї зустрічі нинішній головний тренер киргизстанського клубу «Мурас Юнайтед» розповів Sport.ua.


– Коли футболісти «Динамо» і «Лаціо» розпочнуть поєдинок на «Фолькспаркштадіоні» у німецькому Гамбурзі, у Киргизстані буде перша година ночі. Однак я маю наміри подивитись цей матч, - каже Пучков. – Знаю, що влітку у «Лаціо» не обійшлося без кадрових змін. Перш за все, у римської команди з’явився новий тренер – Марко Бароні, що передбачає ті чи інші зміни у тактичній побудові тощо. Адже коли приходить новий наставник, то він зазвичай привносить у гру щось своє. Що ж стосується ігрового складу римської команди, то у поточному сезоні в ньому гратиме багато новачків. Вони прийшли на зміну великій групі гравців, які залишили «Лаціо». Серед них добре відомий бомбардир Чиро Іммобіле, на якому впродовж багатьох сезонів трималася атака римлян. Цей факт, звичайно ж, на руку динамівцям. Однак це аж ніяк не означає, що з втратою цього форварда гострота у діях футболістів італійського клубу буде меншою. У Серії А виступають виконавці високого рівня, тож про це треба добре пам’ятати.

– Як гадаєте, що чекати від цього поєдинку?

– Поза всяким сумнівом, боротьба буде непростою. «Динамо» має багатий досвід виступів у єврокубках, але ж і «Лаціо» у таких турнірах не новачок. За багато років у силі римської команди мали змогу пересвідчитись чимало українських клубів – «Чорноморець», «Дніпро», донецькі «Шахтар» і «Металург», та й теж «Динамо». Зрозуміло, що команда Олександра Шовковського не побіжить стрімголов в атаку, адже є ризик наразитись на ефективні дії у контрнаступі. Тому треба зіграти виважено, оцінивши усі чесноти суперника у дебютній частині гри. Головне – не закриватись на своїй половині поля, а грати у свою гру. Якщо динамівці діятимуть розсудливо і дисципліновано, дотримуючись тренерської установки, то є всі підстави розраховувати на позитивний результат. У нинішньому «Динамо» є достатньо хороших футболістів, які здатні зібратись і віддатись грі повністю.


– Чи не ризикнете зробити прогноз?

– Це справа непроста, адже футбол – річ непередбачувана. Сподіваюсь, що «Динамо» не програє. Хотілося б побачити у виконанні київської команди гарну гру – як у матчі з «Лаціо», так і впродовж усього групового раунду Ліги Європи. Бажаю їй вийти із групи і продовжити свої виступи у турнірі. Для України зараз це як ніколи важливо, адже потрібно поповнювати скарбничку у таблиці коефіцієнтів УЄФА. Ми в свою чергу будемо вболівати за «Динамо», очікуючи не тільки змістовної гри, а й максимальних результатів.


Фото: Armsport