25 вересня 2024 19:38

Дмитро ХОМЧЕНОВСЬКИЙ: "Моя сім'я в Вугледарі втратила три квартири, а біля міста два приватні будинки"

Півзахисник «Кривбаса» Дмитро Хомченовський в ексклюзивному коментарі Tribuna.com розповів про своє рідне місто Вугледар, яке останніми днями активно намагаються захопити російські війська.


– Яким був Вугледар у мирні часи? Поділіться, будь ласка, спогадами.


– Вугледар – маленьке шахтарське місто. Невелике, але дуже красиве! Місто розвивалося, будувалися сучасні парки, фонтани та домівки. Маленьке затишне та квітуче місто.


– Які ваші найяскравіші спогади, повʼязані з містом та життям у ньому?

– У Вугледарі минули все моє дитинство та підлітковий період теж. Що тут казати – там жила вся моя сімʼя, всі мої друзі та знайомі. І сімʼя моєї жінки також, там я з нею й познайомився. Ми разом з 2009 року, тому спогадів багато!


– Чи залишились у місті рідні та близькі люди? Чи в безпеці вони?


– Ні, всі виїхали, звичайно. Моя родина одразу поїхала, а родина жінки трохи пізніше – їх уже було набагато важче та небезпечніше звідти забрати. Вдалось лише з другого разу, бо першого разу людину, яка їхала їх забирати, підстрелили дорогою в місто. Зараз уже все добре, всі вони в безпеці.


– Що ваша родина втратила у Вугледарі?


– Моя родина в самому Вугледарі втратила три квартири, а біля міста два приватних будинки. Для них це все дуже важко було пережити.


– В якому стані був спорт у місті до війни?


– Була спортивна школа, де всі займалися різними видами спорту: бокс, боротьба, плавання, та, звичайно, футбол. Займались діти різного віку, мали сучасні спортивні майданчики для всього, велике поле з газоном. В місті спорт був… але потім прийшов «руській мір», – сказав Хомченовський.


Фото: ФК "Зоря"