25 вересня 2024 17:35

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "Мені доводилося у складі "Дніпра" грати з "Лаціо" і можу сказати, що італійська команда досить непоступлива, "кусаюча"

Сьогодні, 25 вересня, у Гамбурзі київське «Динамо» зіграє свій перший матч групового раунду Ліги Європи, де його суперником буде один із провідних клубів Італії - римський «Лаціо». Якими є враження про цього суперника і яким бачиться нинішній поєдинок, кореспонденту Sport.ua розповів колишній гравець «Шахтаря», «Арсенала», «Харкова», «Карпат», «Дніпра» та збірної України Артем Федецький. Свого часу йому доводилось грати проти італійців, і зокрема «Лаціо».


– «Динамо» зараз виглядає непогано, – розповів Артем. – Ми не враховуємо останній із проведених матчів, у якому динамівці зіграли у чемпіонаті з «Рухом» внічию. Столичній команді у протистоянні з римлянами буде непросто. Свого часу мені доводилось у складі «Дніпра» грати з «Лаціо», і можу сказати, що італійська команда доволі непоступлива, «кусюча». Тому я думаю, що на старті групового турніру «Динамо» потрібно як мінімум не програти. Мені чомусь здається, що буде нічия. Якщо так станеться, то це буде непоганим початком для нашої команди у нинішній Лізі Європи.


– Як гадаєте, яку тактику застосують суперники у цьому поєдинку?

– Важко сказати. Взагалі, практично усі італійські команди є непередбачуваними. Тож розкусити, за якою тактикою вони діють, складно. Це ж бо не іспанський чи англійський футбол, де ми можемо хоча б трохи уявити, як буде діяти наш суперник. У перші хвилини динамівці мабуть намацуватимуть слабкі сторони і дивитися, як саме грає «Лаціо». Швидше за все, наша команда відштовхуватиметься від дій римлян і не стане відразу ж, з самого початку матчу нав’язувати свою гру.


Зрозуміло, що у Гамбурзі у «Динамо» буде гарна підтримка в особі української публіки, але повторюсь: кияни діятимуть по ситуації, зважаючи на гру суперника. А те, що Олександр Шовковський не буде грати від глухого захисту, це сто відсотків. «Динамо» із своїм добором гравців не така команда, яка буде опускатися на свою половину поля і чекати на шанс. Після того, як динамівці проведуть дебютну розвідку, вони подивляться, як краще грати далі. У їхньому складі нині є хороші кваліфіковані гравці, котрі можуть грати і першим номером. Але все залежить від суперника, проти якого вони діють. Тож потрібно дуже зосереджено і відповідально підійти до першого матчу, адже це початок групового раунду, і головне у ньому як мінімум заробити одне очко. А далі, я гадаю, буде трошки легше, – розповів Федецький.