25 вересня 2024 16:56

Максим ШАЦЬКИХ: "Динамо" треба постаратися зіграти на контратаках із "Лаціо"

Екс-форвард та екс-тренер Динамо, а зараз наставник Пахтакора Максим Шацьких, дав iнтерв'ю Sport.ua напередодні поєдинку Ліги Європи Динамо – Лаціо.


– Максиме Олександровичу, які у вас очікування від матчу Динамо – Лаціо? Чи дивитиметеся поєдинок?

– Звісно! Я не пропускаю жодної гри Динамо. Я дивлюсь матчі київської команди і у чемпіонаті України, і у єврокубках. З Лаціо буде тяжко. Це зрозуміло. У Лізі Європи слабких суперників немає. Лаціо є Лаціо. Але варто зазначити, що напередодні поєдинку з динамівцями вони з рахунком 1:2 програли Фіорентіні у Серії А.


– Якось на римлян вплине той факт, що вони програли «фіалкам»?

– Думаю, вони теж будуть сильно мотивовані, щоби реабілітуватися перед фанатами. Динамо також несподівано зіграло 0:0 із Рухом. Два очки, скажімо так, втратили у поєдинку із львівською командою. Але добре, що хоч не програли, бо Рух наприкінці зустрічі мав непогані моменти. Але Ліга Європи – це інший турнір. Інша мотивація, інший настрій, там все по-іншому.


– Як буде киянам грати домашню зустріч у Гамбурзі?

– Я думаю, що стадіон у Гамбурзі буде заповнений сьогодні. Багато у цьому місті українців. Не просто так було обрано саме це місто для домашніх поєдинків Динамо у Лізі Європи. Моїх друзів буде багато на сьогоднішній грі. Але якщо говорити про результат? Я не провісник. Це футбол. Важко сказати, як складеться на футбольному полі.


– Як вважаєте, без Чіро Іммобіле, який перейшов до Бешикташа, Лаціо інше?

– Я думаю, так, тому що багато років він відіграв за Лаціо. Я, щиро кажучи, думав, що він у римській команді і завершить кар'єру. Він багато років віддав Лаціо. Але вийшло так, що він таки перейшов до іншого клубу. Багато років Іммобіле був найкращим голеадором у Серії А та безпосередньо в Лаціо. Багато було на ньому зав'язано. Можливо, у зв'язку з тим, що Чіро змінив команду, римляни мають певні проблеми.


– Раніше у ЗМІ Шапаренка пов'язували з Лаціо, хоча потім писали, що він не хоче до римського клубу. І все-таки, на вашу думку, це особливий матч для Миколи буде?

– Я гадаю, не тільки для нього буде особливий поєдинок. Усі намагатимуться показати свій найкращий рівень! Тому що молодих хлопців у команді достатньо. У таких міжнародних іграх скаути інших команд спостерігають за футболістами, до яких виявляється інтерес. Тому я думаю, що гравці Динамо вийдуть на поле вдвічі мотивованими. І не тому, що хочеться демонструвати якісь свої якості. Вони вийдуть грати за клуб, за команду, країну. Гра має бути цікавою. Лаціо намагається комбінувати. Динамо теж полюбляє це робити. Подивимося, хто кого переграє.


– Що ще порадите київській команді у цій зустрічі?

– Динамо має швидких футболістів. Їм потрібно постаратися зіграти на швидких переходах та контратаках. Ми не знаємо, як гратиме Лаціо. Залишається питанням, чи агресивно вони гратимуть і чи пресингуватимуть. Гра покаже. Але Лаціо намагатиметься домінувати.


– Чи слідкуєте ви за чемпіонатом світу з футзалу, який приймає Узбекистан?

– Так-так, звичайно! Дивлюся матчі. Щодо мундіалю скажу, що у нас ажіотаж величезний. Майже завжди повні трибуни на поєдинках. Команди, які завжди були у топі, підтверджують свій статус. Португалія, Аргентина, Іспанія, Бразилія доводять, що вони є гранди. Україна пройшла команду Нідерландів і тепер у чвертьфіналі зіграє, мабуть, із Іспанією. Кого вважали фаворитами перед чемпіонатом світу, підтверджують свій статус у ході цього турніру. Має бути цікавим матч України з іспанцями, які, напевно, обіграють у 1/16 фіналу Венесуелу.


– Ви з Пахтакором стартували в Азіатській Лізі чемпіонів. У першому поєдинку програли Аль-Васлу (0:1), але попереду ще 7 турів. Як вважаєте, які шанси у вас пробитися у плей-оф?

– Шанси є завжди. Треба виходити на кожен поєдинок та робити те, що маємо робити. Зрозуміло, що важко боротися із такими сильними суперниками. Але в нас також команда хороша. Тому нам потрібно виходити на кожен матч та битися за перемоги. А там буде як буде!