25 вересня 2024 16:01

Олександр КУЧЕР: "У матчі з "Лаціо" у "Динамо" буде більше простору, ніж проти "Руху"

Колишній захисник донецького «Шахтаря» і збірної України Олександр Кучер поділився експертною думкою щодо того, чого може домогтися київське «Динамо» в матчі 1-го туру основної стадії Ліги Європи проти римського «Лаціо», який відбудеться 25 вересня.


– Я вважаю, що гра Динамо проти Лаціо буде цікавою, звичайно, що хочеться відкритого футболу і перемоги динамівців.


– Кияни цього сезону показали, що вміють трощити суперників у єврокубках. Але програли Зальцбургу, який був сильнішим за попередніх суперників Динамо. Якою буде гра проти Лаціо, не буде розгрому в той чи інший бік?

– Важко прогнозувати, тому що треба подивитися матч, перш за все, а потім говорити про розгром. Але розгрому точно не буде, тому що ми розуміємо, що італійці вміють грати від оборони, десь закриватися, грають на контратаках. Так що тут розгрому не буде. Ми знаємо, що Динамо теж зараз має дуже непоганий вигляд. В них є швидкі фланги попереду, прийшов Герреро, в центрі добре грають Піхальонок, Бражко, Буяльський, Шапаренко. Ротація велика, знаєте, в команді є на кожну позицію по два гравці. Тому по ходу матчу можна посилюватися, змінювати тактику, грати у два нападники. У Шовковського є багато варіантів, як зіграти цьому матчі.


– В останньому своєму поєдинку Динамо не змогло зламати оборону Руха. Які проблеми у киян можуть бути в цьому матчі?

– Так, Руху вони не забили, але Лаціо не буде такою закритою командою, мені здається. У цьому матчі у команди Шовковського буде більше простору. Завдяки чому Динамо може зачепитись за позитивний результат? Їх швидкість, є індивідуально сильні гравці, які можуть самі вирішити епізод – Піхальонок, Ярмоленко, Кабаєв, Герреро. Ці гравці самі можуть вирішувати епізоди, цим вони і цінуються. Це дуже великий плюс для Динамо, – розповів 41-річний Кучер.


Фото: СК "Днiпро-1"