25 вересня 2024 15:34

"Ми розчаровані": в УЄФА відреагували на дані ЗМІ щодо спроб повернути Росію, які заблокував Шевченко

Фото - https://depositphotos.com/ua/


У Європейському футбольному союзі (УЄФА) висловили розчарування через те, що у ЗМІ з'явилася інформація про спроби повернути російські юнацькі та молодіжні команди в міжнародні турніри. В організації не деталізували, які саме обговорення ведуться, пославшись на конфіденційність.


Про це в УЄФА заявили у відповідь на запит пропагандистів із підконтрольного Кремлю інформаційного агентства ТАСС. У союзі закликали відмовитися від спекуляцій щодо цього питання та зазначили, що всі переговори ведуться всередині організації, а інформація у ЗМІ може бути далекою від правдивої.


"Як зазначено на порядку денному, одне з групових засідань було присвячене впливу політики на європейський футбол, з обговоренням актуальних геополітичних тем і відкритих питань. Оскільки ці обговорення мають конфіденційний характер, на прохання та взаємну згоду всіх учасників УЄФА дотримуватиметься цієї угоди і не розголошуватиме жодних деталей. Ми можемо лише заявити, що розчаровані, дізнавшись, що хтось порушив цю довіру, опублікувавши контент, який був не лише недоречним, а й неточним, намагаючись заробити собі кілька політичних очок", – йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо, що представники Греції ініціювали питання повернення російських молодіжних команд у турніри УЄФА. Їх підтримали Боснія та Герцеговина, а також Казахстан, Білорусь та сама країна-агресорка. У відповідь президент Української асоціації футболу (УЄФА) Андрій Шевченко заручився підтримкою провідних членів УЄФА.