25 вересня 2024 13:30

Варан про завершення кар'єри: "Хочу бути сильним, а не просто чіплятися за гру. Я падав і піднімався тисячу разів, і тепер настав час зупинитися"

Рафаель Варан висловився про завершення кар'єри.


Колишній захисник «Реала», «Манчестер Юнайтед» та збірної Франції вирішив піти з професійного футболу у 31 рік.

«Кажуть, що все хороше колись закінчується. У своїй кар'єрі я приймав безліч викликів, долав їх щоразу, і майже всі з них здавалися неможливими. Неймовірні емоції, особливі моменти та спогади, які залишаться на все життя. Розмірковуючи про ці моменти, я з величезною гордістю і почуттям задоволення оголошую про свій відхід від спорту, який ми всі любимо.

Я дотримуюсь найвищих стандартів, хочу бути сильним, а не просто чіплятися за гру. Потрібна чимала сміливість, щоб прислухатися до свого серця та інстинктів. Твої бажання та твоя затребуваність – це дві різні речі. Я падав і піднімався тисячу разів, і цього разу настав час зупинитися і повісити бутси на цвях, вигравши трофей на «Уемблі» в останній грі.

Мені подобалося битися за себе, свої клуби, свою країну, своїх партнерів по команді та вболівальників кожної команди, за яку я виступав. Від "Ланса" до "Мадрида" та "Манчестера", а також за нашу збірну. Я захищав кожну емблему, викладаючись повністю, та насолоджувався кожною хвилиною шляху. Гра на найвищому рівні – це захоплюючий досвід. Вона перевіряє всі рівні твого тіла та твого розуму. Емоції, яких ми відчуваємо, не знайти більше ніде.

Ми, спортсмени, ніколи не задоволені, ніколи не зупиняємося на досягнутому. Це наша природа і те, що нас живить. Я ні про що не шкодую, я б нічого не став міняти. Я виграв більше, ніж міг навіть мріяти, але, крім визнання та трофеїв, я пишаюся тим, що, незважаючи ні на що, я дотримувався своїх принципів бути щирим і намагався йти з команд, коли вони перебували на вищому рівні, ніж у момент мого приходу.

Сподіваюся, ви всі пишалися мною. За межами поля починається нове життя. Я залишусь у «Комо». Тільки не одягатиму бутси та щитки. Я з нетерпінням чекаю на можливість розповісти про це найближчим часом.

А поки – дякую вболівальникам кожного клубу, за який я грав, моїм товаришам по команді, тренерам та співробітникам... Від щирого серця дякую вам за те, що ви зробили цей шлях більш особливим, ніж я міг собі уявити у своїх найсміливіших мріях . Дякую тобі, футбол. З любов'ю, Рафа» – написав Варан.