25 вересня 2024 12:38

Макларен про конфлікт тен Хага і Роналду: "Ерік прийшов із низкою принципів, встановив правила - якщо гравець не бігав, то не грав. Він не вважав, що є необхідність адаптуватися - а інші тренери намагалися"

Стів Макларен оцінив принципи роботи Еріка тен Хага в «Манчестер Юнайтед».


«Я не міг причепитися до його підходу. Він справді взявся за роботу дуже добре. Я казав, що він слушний кандидат. Це виявилося в тому, як він чинив у ситуації з [відходом] Роналду.

Він [тен Хаг] прийшов із низкою принципів. Встановив правила. Встановив стиль гри. І якщо гравець не бігав, то він не грав. Він був суворий у цьому, що для голландців. Він знав, що саме це було потрібно. Гнучкості не було, гравці не могли ухилятися від цієї відповідальності.

Ти мав це робити, інакше ти не грав. І він висловлював претензії Роналду, і цілком слушно. Інші тренери намагалися адаптуватись. Ерік не вважав, що в цьому є потреба.

Рангник намагався [адаптуватися], але в нього не зовсім вийшло, Сульшер робив те саме. Тож він [тен Хаг] дотримувався своїх принципів і розвивав інших гравців», – сказав колишній помічник головного тренера «Манчестер Юнайтед».