25 вересня 2024 10:35

Іван ГЕЦЬКО: "Лаціо" не матиме шапкозакидального настрою у грі з "Динамо"

Своїми очікуваннями від першого матчу групового раунду Ліги Європи, у якому київське "Динамо" у німецькому Гамбурзі прийматиме італійський "Лаціо", з кореспондентом UA-Футбол поділився відомий у минулому український форвард, автор першого голу в історії збірної України Іван Гецько.


- "Лаціо" є клубом з високими амбіціями, - впевнений він. - Це клуб, який за своїми заслугами стоїть вище за інших. Він має солідний статус, у нього є своє кредо і високий рівень. Гадаєте, що у зустрічі з римлянами у "Динамо" буде все нормально? Не сказав би. Мені здається, що у динамівців у поєдинку з "Лаціо" будуть проблеми. То є Італія – вона біжить, вона летить! "Лаціо" - швидкісна і потужна команда, з нею нашим хлопцям буде не так легко. Але разом з тим не вважаю, що "Динамо" чимось гірше. Ні! Кияни теж можуть видати щось своє! Але якщо всі – то всі (футболісти – прим. авт.), розумієте? Якщо п’ять-шість або хоча б троє гравців "Динамо" випадуть, то це буде не дуже добре.

- За рахунок чого в ігровому та тактичному плані "Динамо" може якщо не переважати "Лаціо", то хоча б виглядати з ним на рівних?

- Я не думаю, що динамівці будуть переважати, проте на одному рівні з римлянами грати здатні. Ці дві команди хоч і не знаходяться на одному щаблі, але за класикою футбольних дій вони чимось схожі. А як воно буде насправді у сьогоднішньому матчі – важко сказати. Та як би там було, а я сподіваюсь, що при великому бажанні та самовіддачі "Динамо" все може зробити так, як має бути. Вважаю, що той, хто заволодіє центральною зоною, той і буде мати перевагу у грі.

- Як гадаєте, наскільки серйозним суперником для "Лаціо" є "Динамо"?

- Яким би не була київська команда, до неї в Італії будуть завжди відноситись з повагою. І це стосується не тільки "Лаціо", а будь-якого клубу. Всі ж бо дуже добре знають, хто такий Андрій Шевченко. Його гру італійці чудово пам’ятають. Повірте мені: у "Лаціо" не буде шапкозакидацького настрою по відношенню до київського "Динамо". Цей клуб багато десятиліть був хорошим та сильним суперником, з яким треба рахуватися. Тож римляни вже готуються до зустрічі у Гамбурзі. І я не вірю в те, що матч буде невиразним. Буде боротьба. Впродовж усього матчу буде боротьба. Це однозначно.