24 вересня 2024 20:13

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "У матчі з "Лаціо" я хочу бачити команду, яка прагне здобути три очки"

Головний тренер "Динамо" Олександр Шовковський відвідав прес-конференцію напередодні матчу Ліги Європи з "Лаціо".


"Я не можу пояснити вам, що я відчуваю, це новий досвід для мене як тренера. У нас є команда, яка грає за клуб, а також за націю, яку вона представляє. У нас було мало часу, щоб відновитися.


Новий формат Ліги Європи? У нас небагато досвіду гри в січні, зазвичай це період перерви для нас. Це інша тема, без урахування ситуації в Україні. Складні обставини, але це європейське змагання, і для нас зустріч з "Лаціо", що є однією з найзнаковіших команд в одній з топ-5 ліг Європи, є чимось особливим. Ми не можемо дочекатися, щоб зіграти з ними.

Проблеми "Лаціо" в обороні? Ми дивилися всі матчі римлян: "Лаціо" завжди забивав, але завжди пропускав голи. В останньому матчі вони пропустили два голи з пенальті, нам важливо проаналізувати суперників і розробити різні етапи гри, щоб реалізувати свою роботу. Водночас у нас виникли проблеми з логістикою: від учорашнього виходу зі спортивного центру до прибуття в готель минуло 19 годин.


Це буде цікавий матч. Я сподіваюся, що вболівальникам буде цікаво, а ми будемо готові та зосереджені протягом усіх дев'яноста хвилин матчу. Ми вийдемо на поле, щоб показати себе добре і виграти. Я хочу бачити команду, яка прагне здобути три очки.

Мої матчі проти "Лаціо" в якості футболіста? Це, звичайно, дві різні ситуації - роль гравця та тренера. Але в той же час, оскільки переваги виїзних голів більше немає, мало що змінюється. Важливо забивати, перемагати, щоб здобути якомога більше очок", - цитує Шовковського Tuttomercatoweb.