24 вересня 2024 18:37

Тебас про нелегальні трансляції: "40% населення Іспанії займається піратством. Через 2-3 роки падіння доходів від аудіовізуальних прав позначиться на футболі, якщо динаміка не зміниться"

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас закликав боротися з піратськими трансляціями.


«Ми повинні усвідомити, в чому полягає головне завдання спорту як такого, я ставлю це вище за нові змагання. Якщо через два-три роки ця динаміка не зміниться, ми зіткнемося з падінням доходів від аудіовізуальних послуг, і це позначиться на футболі.

200 мільйонів [євро] від аудіовізуальних прав Ла Ліги підуть на допомогу решті категорій. Професійних футболістів понад 50 тисяч, і це торкнеться кожного.

Як споживач отримує можливість споживати? Через програми. В Аргентині правосуддя змусило Google визнати, що вже недостатньо прибирати їх із магазину – потрібно також видаляти їх із мобільних пристроїв. Ми подамо кримінальні позови проти Google в Іспанії, Еквадорі, Бразилії та Франції теж, тому що з нас вистачить.

Останній звіт минулого тижня показав, що 40% населення Іспанії займається піратством. Якщо ми не вирішимо цієї проблеми, ми потрапимо у дуже складну ситуацію. Коли закон буде на нашому боці, він уже застаріє, тому що пірати йдуть крок попереду», – сказав Тебас.