24 вересня 2024 15:35

Олег ФЕДОРЧУК: "В "Динамо" проблемним залишається центр захисту"

Київське «Динамо» 25 вересня розпочне груповий етап Ліги Європи поєдинком з «Лаціо» (Італія).


Відомий в минулому тренер, а зараз авторитетний експерт Олег Федорчук в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, чого очікує від завтрашнього протистояння в Гамбурзі:


- Я не буду оригіналом, коли скажу, що останнім часом кияни додали. В арсеналі підопічних Олександра Шовковського з'явилося багато награних комбінацій й важливо, що вони намагаються діяти на високих швидкостях. Але чи вистачить цього запасу, аби кинути виклик «Лаціо»? Тим паче, що в грі динамівців окрім плюсів залишається й чимало вразливих місць.


- Ось з цього місця, будь ласка, більш конкретно.
- В «Динамо» проблемним залишається центр захисту. Не виключено, що з часом стопери киян й заявлять про себе голосно, але нині в них не можна на 100 відсотків бути впевненими. А не надійний тил, повірте, негативно позначається на командних діях.


По-друге, недавній календарний матч з «Рухом» засвідчив погану гру ногами воротаря Георгія Бущана. Пригадайте хоча б, які націлені передачі він робив нападнику гостей Ігорю Краснопіру. На щастя для киян, той дуже прямолінійно діяв опинившись віч-на-віч з Бущаном. Хоча заради справедливості слід сказати, що в останній момент Георгій усував небезпеку після ним же створених гольових моментів. Але ж слід врахувати, що в нападників «Лаціо» вища виконавська майстерність, ніж у Краснопіра.


- Якщо вже зайшла мова про матч з «Рухом», то киянам неабияк дошкуляв високий пресинг, взятий на озброєння львів'янами.
- Киянам далеко не завжди вдавалося виходити з-під пресингу, бо їм бракувало швидкості. Тим паче, що «Рух» порадував доброю організацією гри. Над допущеними помилками динамівцям треба було попрацювати оперативно, бо «Лаціо» після відходу кількох ветеранів, стало грати значно інтенсивніше й в перехідній фазі може створювати киянам проблеми.


- Тоді на що динамівці можуть розраховувати завтра в Гамбурзі?
- Залишається сподіватися, що статус протистояння змусить їх бути максимально сконцентрованими, особливо біля своїх володінь. По-друге, «Лаціо» не зовсім вдало стартувало в Серії А й, щоб зберегти сили для італійського чемпіонату, може завтра виставити не оптимальний склад. Тоді це стане в пригоді динамівцям. Все ж, головне, аби не підвів півзахист киян – основна ударна сила. Схиляюся до того, що все закінчиться підписанням мирної угоди, що буде непоганим здобутком для української команди, – сказав Федорчук.


Фото - ФК "Кристал"