24 вересня 2024 12:22

"​Динамо" – "Лаціо": коментатори, гості студії MEGOGO та прогноз Сергія Лук’яненка на матч

25-говересня київське Динамо розпочинає виступ в основному етапі Ліги Європи номінально домашнім матчем проти римського Лаціо. Гра на арені «Фолькспаркштадіон» у німецькому Гамбурзі розпочнеться о 22:00.


Дебютний матч Динамо в революційному загальному етапі Ліги Європи покаже медіасервіс MEGOGO – офіційний мовник єврокубків УЄФА в Україні. Гру можна переглянути за передплатами «Максимальна» та «Спорт».


Коментаторами матчу будуть Сергій Лук’яненко і Гліб Скрипченко. За годину до стартового свистка розпочнеться велика студія з ведучими Володимиром Кобельковим та Олександрою Кучеренко. Їхніми гостями стануть ексгравці збірної України Олександр Головко і Едуард Цихмейструк.


Трансляцію можна знайти на MEGOGO в підрозділі «Футбол» в розділі «Спорт», а також на каналі «MEGOGO Футбол Перший».


Нагадаємо, в оновленому форматі основного етапу Ліги Європи 36 команд змагатимуться в єдиній лізі, де зіграють по 8 матчів (4 вдома і 4 на виїзді) проти 8 різних суперників.


Коментатор MEGOGO Сергій Лук’яненко висловився про матч Динамо – Лаціо


– Нічого приховувати, що фаворитом є Лаціо. Все просто: вони команда з топчемпіонату, до того ж далеко не найслабша. Нещодавно ми бачили україно-італійське протистояння в іншому єврокубку. Шахтарю дуже важко далася нічия з Болоньєю. Лаціо ж, як на мене, почав сезон помітно краще за «россоблу». Тобто це ще складніший суперник, ніж був у «гірників».


Водночас не скажу, що у Динамо геть немає шансів. Навпаки. Кияни дійсно демонструють якісний футбол. Якщо їх не підведе реалізація моментів як це було, до прикладу, із Зальцбургом і в попередньому турі УПЛ з Рухом, то вони здатні потішити своїх фанів хорошим результатом.


– Лаціо зазнав кількох поразок на старті Серії А, Динамо поки йде без програшів. Як оціните початок сезону від обох команд?

– Динамо зараз подобається. Кияни якісно попрацювали на трансферному ринку, Олександр Шовковський мав можливість провести повноцінну підготовку до сезону, а не підхоплювати команду по поду, як це було минулого року.


Як наслідок – шість матчів без поразок в УПЛ. І, що не менш важливо, напевно, найкраща якість гри серед усіх команд нашої першості. Водночас ми бачили матчі киян у кваліфікації до Ліги чемпіонів, де їм зі зростанням рівня опозиції ставало значно важче.


Лаціо, можливо, й втратив очки в Серії А, однак якраз за значно вищого рівня спротиву, ніж у Динамо в УПЛ. Та й насправді навіть у програних зустрічах з Удінезе та Фіорентиною римляни перевершували суперників за контролем м’яча, ударами по воротах і очікуваними голами без врахування пенальті.


Дійсно, це команда, що змінила головного тренера, залишилася без таких зірок як Чіро Іммобіле, Луїс Альберто й Феліпе Андерсон. Але насправді Марко Бароні поки непогано справляється з процесом перебудови.


– Наскільки критичними є втрати Динамо перед матчем з Лаціо – Волошин, Михайленко, Шепелєв і особливо Попов?

– Попов, звісно, серйозна втрата. На старті сезону неозброєним оком був помітним його прогрес, за що він справедливо мав повернутися в збірну України.


Водночас Динамо провело без нього п’ять з шести матчів УПЛ. Шовковський спробував різні поєднання в центрі захисту, ми нарешті побачили в дії Себальйоса, що справив непогане враження.


Час випробувати та награти заміну Денису був. Тепер подивимося, як це виглядатиме проти Лаціо, команди, що активно грає в атаку. Відповідно, точно мусить протестувати оборону Динамо.


– Шапаренко результативно розпочав цю кампанію (4 асисти + 1 гол у 5 матчах УПЛ). Чого очікуєте від 10-го номера киян у Лізі Європи?

– За підсумками останніх матчів є відчуття, що зараз Шапаренко справді перебуває у хорошій формі. Він, без сумнівів, гравець високого рівня. Варто очікувати, що Микола буде одним з лідерів киян в цій єврокубковій кампанії. І є надія, що він приверне до себе увагу команд з топчемпіонатів Європи.