23 вересня 2024 21:38

Глава Ла Ліги про справу Негрейри: "Немає доказів того, що "Барса" платила арбітрам, але спортивна корупція була. У нас немає договірних матчів та підкупу суддів"

Глава Ла Ліги не вірить, що "Барселона" підкуповувала суддів.


Нагадаємо, наприкінці травня з керівництва «Барселони» було знято звинувачення у хабарництві при виплатах колишньому віце-президенту технічного комітету суддів Хосе Марії Енрікесу Негрейрі. Проти задоволення апеляцій, які подавали під час розгляду каталонці, виступали Ла Ліга та «Реал». Суд раніше вважав злочином виплату Негрейрі 7,7 млн євро від «Барселони» у період з 2001-го до 2018-го.

«Я вважаю, що договірних матчів ми не маємо. Ми дуже багато працюємо, стежимо за матчами, ставками. На нашому рівні немає махінацій.

Що стосується справи Негрейри, то я завжди говорив і робив конкретні речі, але деякі вважають за краще забувати про це. Ла Ліга першою поскаржилася до прокуратури. Це важливо для поліпшення іміджу. Як і у випадку з договірними матчами у 2012 та 2013 роках, деякі президенти потрапили до в'язниці. Ми віддали всі сили, щоб покінчити з цим.

Справа Негрейри розглядається у суді, ми знаємо, що там відбувається. На сьогоднішній день немає доказів того, що арбітрам платили. На сьогодні ми не маємо жодних підкупів суддів. Якби це мало місце, то, на мій досвід, це вже стало б відомо. Адже я ще й юрист.

Так, було щось неправильне. Були виплати за вплив на список суддів, і це також спортивна корупція. Але це не те саме, що підкуповувати суддів. Я знаю, що це болюче питання у журналістських колах Мадрида та Барселони, але це так», – сказав Хав'єр Тебас.