23 вересня 2024 18:54

ЗМІ: Федерація футболу Греції закликала повернути молодіжні збірні РФ на заході УЄФА – пропозицію не прийняли після виступу Шевченка

Минулого тижня у Франції відбувся щорічний збір президентів та генеральних секретарів асоціацій, які входять до складу УЄФА, повідомив журналіст та коментатор Віктор Вацко.


За інформацією джерела, президент Федерації футболу Греції підійняв на цьому заході питання повернення молодіжних та юнацьких збірних Росії на міжнародну арену.

Його підтримали представники Боснії і Герцеговини, Чорногорії, Казахстану, Росії та Білорусі.

Зазначається, що після цього дуже потужно виступив президент УАФ Андрій Шевченко, нагадавши, що Міжнародний кримінальний суд у березні минулого року видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, якого звинувачують в незаконній депортації населення та дітей з території України.

Виступ Шевченка зіграв свою роль. В тому числі й в особистих (кулуарних) переговорах з більшістю представників країн-членів УЄФА.

Президентом Федерації футболу Греції є Макіс Гагаціс. Він до липня 2024-го протягом 8 років був генеральним менеджером ПАОК, власником якого є російський бізнесмен Іван Саввіді.