23 вересня 2024 18:20

Тебас про календар: "ФІФА радиться з нами, але робить, що хоче, хоча ми не згодні. Це загрожує здоров'ю гравців та футбольній екосистемі. Страйк реальний, думаю"

Хав'єр Тебас висловився про збільшення кількості матчів цього сезону.


Раніше гравці топ-клубів, зокрема Родрі з «Манчестер Сіті», Аліссон з «Ліверпуля » та Жуль Кунде з «Барселони», висловили невдоволення через перевантажений календар. Згадувалося, що з цієї причини гравці можуть влаштувати страйк.

«Коли ФІФА радиться з приводу календаря, ми кажемо їм, що не згодні, але вони роблять те, що хочуть. У цьому монополізмі доводиться пристосовуватися. Я принципово не прихильник страйків. Після розмов з FIFPRO я думаю, що це реально.

Це не просто проблема еліти, неможливо продовжувати таку кількість змагань, тому що це ставить під загрозу здоров'я гравців та футбольну екосистему. Це прихований, але безумовний ризик. Вони не думають про наслідки для футбольної індустрії.

У лігах помітні відмінності між тими, хто заробляє більше, і тими, хто заробляє найменше. Це може поступово призвести до загибелі національних ліг», – заявив президент Ла Ліги.