23 вересня 2024 16:21

Віктор ВАЦКО: "Динамо" зразка 1997-1999 років було б командою рівня 1/4 фіналу нинішньої Ліги чемпіонів"

Коментатор Віктор Вацко висловив думку, до якої стадії дійшло б «Динамо» зразка 1997-1999 років у нинішній Лізі чемпіонів.


«Динамо»-97-99 у нинішній Лізі чемпіонів, я думаю, точно виходило б у плей-оф. Я думаю, що це була б команда рівня 1/4 фіналу нинішньої Ліги чемпіонів. Це моя думка. Тому що тоді вже вони грали в футбол, грали з ідеєю, яка є визначальною в сучасному футболі: командність, тактика, неперевершена фізична готовність, пресинг, інтенсивність, плюс височенна індивідуальна якість певних виконавців.


Шовковський – топовий воротар, Головко і Ващук – центральні захисники, Каладзе той же, Белькевич, царство небесне – фантастичний плеймейкер, Шевченко та Ребров – це нападники світового класу. Тому я вважаю, що чвертьфінал. Я вважаю, що зараз в нашому футболі навіть близько команди з футболістами такого рівня немає. Хтось скаже, що в мене типовий дід вселився: «От у наш час небо було блакитніше і трава зеленіша…». Але ви просто на результати подивіться. На гру подивіться – і на результати, тоді – і зараз», – сказав Вацко.