22 вересня 2024 12:18

Денис ПІДГУРСЬКИЙ: "Сьогоднішнє "Динамо" на голову сильніше, ніж те, що було у минулому чемпіонаті України"

Капітан Руха Денис Підгурський був одним із найкорисніших гравців своєї команди у протистоянні з Динамо у гостьовому поєдинку 7-го туру УПЛ. Після фінального свистка арбітра з Дніпра Віталія Романова, Денис докладно розібрав матч своєї команди, а також торкнувся виступу Руху (U-19).


– Денисе, чи погодишся ти з думкою журналістів, які після гри заявили, що це найкращий матч Руха у нинішньому чемпіонаті України, якщо брати якість гри?


– Ні. У нас були й якісніші поєдинки. Зрозуміло, чому нас так оцінюють сьогодні – ми на виїзді грали із грандом українського футболу.


– У першому таймі ви практично нічого не дали створити динамівцям біля воріт. За рахунок яких рис ви змогли протистояти Динамо?

– Ми дуже добре розібрали киян. Можна зробити таке порівняння: на стадіоні Динамо імені Валерія Лобановського сьогодні грали молодіжна збірна України та національна збірна України. Усі знають, що у нас багато молоді у складі. У Динамо, наскільки я пам’ятаю, у вересні до головної команди країни викликалося 9 гравців.


Матчу Динамо – Рух приділялося особливої уваги, впевнений, і Сергій Ребров переглянув цю гру. У першому таймі ми хотіли розпочати спокійно, діяти у позиційній обороні. Адже відомо, що динамівці вдома зазвичай починають грати агресивно, вони хочуть забити швидкий гол. Ми ж намагалися вибігати в швидкі контратаки, і один гарний момент ми створили. Такого шансу господарі не мали.

– У другому таймі гра розкрилася?

– Так. Це дуже добре. Насамперед я хотів би відзначити якісну роботу рефері Віталія Романова. Він давав можливість боротися футболістам, поставив певну планку боротьби. Було єдиноборство футболістів – він не свистить просто так. Сьогодні була АПЛ у Києві. Хотілося б, щоб інші арбітри так судили, тоді буде і прогрес футболістів. Футбол був активним, не було пауз – інтенсивність матчів зростає. Сподіваюся, що Віталій Романов судитиме єврокубкові ігри.

– Твої партнери задоволені набраним очком?

– Ви знаєте, ми ще до гри, спілкуючись із партнерами, сказали, що хотіли б після фінального свистка дивитися один одному у вічі, не відводячи їх. Всі подякували один одному. Звісно, ми хотіли б обіграти сьогодні київське Динамо. Перемагаючи наш суперклуб – ти ростеш, як гравець та й команда прогресує. Ми задоволені цим поєдинком.


– У середу Динамо стартує у Лізі Європи. У Гамбурзі на них чекає Лаціо. Чи є шанс у української команди виграти у цій зустрічі?

– Після закінчення зустрічі я та мої партнери поспілкувалися з багатьма динамівцями – у нас чудові стосунки. Ми їм побажали удачі у майбутньому поєдинку. Ми за них вболіватимемо в єврокубках. Рейтингові очки нам потрібні. Сьогоднішнє Динамо на голову сильніше, ніж те, що було у минулому чемпіонаті України. Ми бачили влітку Динамо у кваліфікації Ліги чемпіонів і там вони виглядали цілком гідно. Думаю, у них є добрі шанси проявити себе у престижному турнірі. Пройти в плей-офф раунд вони можуть.

– Напередодні гри основних складів команд у столиці України зіграли команди U-19. Рух програв Динамо із принизливим рахунком 0:10. Адже ще у травні 2023 року Рух (U-19) був чемпіоном України. Як таке могло статися?

– Скажу наступне: багато хлопців із команди U-19 часто тренуються з основним складом Руху. Цих хлопців я знаю особисто. Зі Львова до Києва ми їхали автобусом і в планшеті ми дивилися гру молодіжних команд. Мені здається, я був більш засмучений, ніж вони.

Знаю, що наше керівництво, а також тренерський штаб першої команди вже ухвалили кілька рішень – там будуть великі зміни. Насамперед у дисципліні. Гравці будуть покарані. Так, два роки поспіль Рух (U-19) був чемпіоном України, але усі футболісти змінилися у нас. В нас хороша академія. Для наших хлопців це буде добрий урок, і вони зроблять із цієї зустрічі висновки. А якщо не зроблять висновків після поразки з рахунком 0:10 – тоді треба вішати бутси на цвях і займатися іншою діяльністю. Добре, що вік дозволяє.


Дещо з ким я вже поговорив, причому на підвищених тонах. Сподіваюся, що старших товаришів слухатимуть. Якщо їхнє ставлення не зміниться, то нікого в основний склад Руху ми не візьмемо, навіть на тренування. Можу сказати це як капітан команди.


Фото - ФК Рух