19 вересня 2024 15:17

Сергій НАГОРНЯК: "Динамо" не потрапило до Ліги чемпіонів, але, як на мене, пройшло хороший відрізок"

Головний тренер «Епіцентру» Сергій Нагорняк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua висловився про нічию «Шахтаря» у стартовому поєдинку Ліги чемпіонів із «Болоньєю» (0:0), а також дав коментар щодо форми «Динамо» напередодні поєдинку киян із «Лаціо» в Лізі Європи.


– Сергію Миколайовичу, як оціните матч «Шахтаря» з «Болоньєю»?
– Важка гра була. На старті поєдинку був незабитий пенальті. А потім у принципі донеччани грали майже без моментів. Можливо, якби забили пенальті, по-іншому трохи гра пішла б. А так, завдяки Різнику «Шахтар» узяв очко в матчі з «Болоньєю». Різник у двох забійних моментах виручив, особливо в другому. Якщо подивитися статистику, лише три удари по воротах було у «Шахтаря».

– Після матчів УПЛ з «Оболонню» і «Вересом» у «Шахтаря» буде поєдинок Ліги чемпіонів з «Аталантою». З командою з Бергамо буде складніше?
– Я думаю, «Аталанта» – це складніший суперник. У «Болоньї» хороша команда, але лідерів вони продали. Ріккардо Калафьорі перейшов в «Арсенал», а Джошуа Зіркзе – в «Манчестер Юнайтед». Лідери пішли з «Болоньї», але команда все одно грає в досить непоганий футбол. З «Аталантою» буде складніше. Бергамаскі Лігу Європи все-таки не просто так виграли. З «Аталантою» всім складно грати.

– «Баварія» взагалі забила дев'ять м'ячів загребському «Динамо». Мюнхенці – майбутній суперник «Шахтаря».
– «Баварія» дуже добре виглядає. Що сказати? Видовище, що залякує!

– «Шахтарю» вже треба налаштовуватися на поєдинок із такою «Баварією»?
– Донеччани перед «Болоньєю» переконливо зіграли в УПЛ проти «Карпат». Ліга чемпіонів – це зовсім інший рівень та інші суперники. В атаці «гірники» не переконливо зіграли проти «Болоньї». Новий формат Ліги чемпіонів, різні суперники. Будемо дивитися.

– «Динамо» вчора обіграло «Ворсклу» і вийшло на перше місце в УПЛ. На киян теж чекає протистояння з італійцями, а саме з «Лаціо». Теж непросто буде?
– Звичайно, непросто. У римлян – хороша команда. Потрібно віддати належне «Динамо», яке пройшло хороший відрізок. Вони не потрапили до Ліги чемпіонів, але, як на мене, вони пройшли хороший відрізок. Вони сьогодні демонструють хороший футбол. У них непогана гра. Непогано вони виглядають. Система гри в «Динамо» зараз дуже хороша.

– Що скажете щодо «Епіцентру»? Ви знову вдало зіграли, перемігши «Прикарпаття» 3:0 і закріпившись на другому місці в Групі А Першої ліги. Тепер у вашої команди центральний матч наступного туру Першої ліги проти «Агробізнесу», який іде на першому місці. Як готуєтеся до поєдинку?
– Готуємося до цієї зустрічі і налаштовуємося на суперника, як на лідера. Гратимуть команди, які посідають перше і друге місце. Це завжди цікаво. Дійсно це центральний матч. Ми готуємося.

– 23-річний форвард «Епіцентру» Данило Кравчук забив уже шість м'ячів і з цим показником він є наразі найкращим голеадором Першої ліги. Що скажете про нього?
– Він на початку свого шляху. Головне, щоб він далі також продовжував працювати над собою. Чи є задатки стати найкращим снайпером Першої ліги? Я завжди хлопцям кажу, що потрібно йти від поєдинку до поєдинку. Ми зараз думаємо тільки про найближчого суперника, а саме «Агробізнес». Тому думки зараз тільки про наступний матч.


Фото - ФК «Епіцентр»